SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Degerfors IF
P16 klara för Allsvenskan 2024!
2023-10-01 19:17
Glada spelare efter vinsten!

P16 åkte idag iväg till Västerås för att möta Västerås SK på bortaplan. På förhand innebar vinst för p16 ett säkrat kontrakt för P16 Allsvenskan även 2024. I halvlek stod det 1-1 mellan de två lagen. Men i andra halvlek släppte P16 på bromsen och kunde tillslut vinna övertygande med 5-1!

 

Målskyttar i matchen var: Lorik Bunjaku, Erjon Berisha x2, Alex Olsson, Lex Albringer.

Huvudtränare Martin Widroth sammanfattar matchen såhär:

 

- Vi tar ledningen tidigt genom en fin kontring. Därefter har vi svårt att få till ett bra anfallsspel och blir väldigt låga i försvaret. Vi ligger bra i försvaret, VSK skapar inte jättemycket men när det sker är det på grund av slarv från vår sida. De får in en kvittering några minuter innan halvtid genom en kontring, berättar Widroth.

 

- Inför andra halvlek pratar vi om att vi får inte bli för låga i försvarsspelet samt att vi måste våga mer i speluppbyggnaden och i kontringar. Killarna tar till sig att och höjer sig! Vi tar återigen ledningen och börjar hitta en fin variation i vår speluppbyggnad och vårt kontringsspel. I mitten på halvleken stänger vi matchen med tre mål inom 10 minuter, vi kommer till fler fina lägen där vi ska minst ha två mål till. Spelarna gör en hedersam kämparinsats och krigar för varandra i 90 minuter, därmed spelar Degerfors IF i P16 Allsvenskan även 2024!, avslutar en mycket nöjd Widroth.

 

P16 har en sista match kvar i årets upplaga av P16 Allsvenskan. Den spelas på bortaplan söndag 8/10 kl. 14:00 då Örgryte IS står för motståndet.

Future-Team P19 seriesegrare!
2023-10-01 18:03
Laget som är seriesegrare!

Ifjol skapade Degerfors IF Future Team 19, detta för att spelare som för tillfället inte var redo att ta steget till akademin skulle ha möjlighet att fortsätta spela fotboll i DIF:s regi.

I år anmäldes laget till seriespel i seniornivå och de har gjort en mycket fin säsong i div 7 östra Värmland.

 

Idag spelade Future-Team sin sista match borta mot Ulvsby IF och visste med sig att ett kryss innebar serieseger och avancemang till div. 6.

 

Matchen öppnades jämnt och båda lagen ägde ungefär lika mycket boll. Ju längre matchen går desto mer tryck får Degerfors och kunde rättvist genom Omar Al Saab ta ledningen med 0-1 i 36:e matchminuten.  I andra halvlek hittar Future Team mer sitt spel och kunde stundtals spela riktigt fin fotboll. Matchen punkterades i den 86:e matchminuten genom Alexander Möller.

 

Vi gratulerar både spelare och ledare för seriesegern och avancemanget till division 6!

 

 

P19 fick en poäng med sig mot Täby FK!
2023-10-01 17:48

 

Under lördagen tog P19 emot Täby FK på hemma på Stora Valla. Det blev en jämn match som tillslut slutade 2-2 och det blev en poäng för vardera lag.

 

Målskyttar i matchen var Jamie Bichis och ett självmål.

Huvudtränare Mikael Eklund summerar matchen såhär:

 

- Tvetydig känsla. Vi gick för 3p och inget annat idag. Vi hamnar tidigt i ett underläge och tar oss an förutsättningarna därifrån, vi skapar lägen men sista udden saknas. Vi kvitterar via straff och slår inte av på takten för det. Defensivt är vi för det mesta aktiva och tidiga i aktioner och kan skapa tryck. Det spelet ställer krav på individuell skicklighet på vår backlinjen och det känns tryckt, säger Eklund.

 

- Innan matchen hade vi pratat om ett eventuellt scenario där ett ledningsmål för oss kan komma sent in i matchen då Täby förväntades backa hem, vi gör 2-1 i 87 matchminuten. 

Idag lyckades vi inte behålla övertaget i då de kvitterar till 2-2 i sista minuten, berättar Eklund.

 

- Sammantaget kan man prata om underliggande siffror, spelövertag och taktik  i matchen. Allt är till vår fördel i eftermiddag men fotboll på elit-nivå handlar om att vinna och just idag var det 3p som var viktigast. Vi får alla ta lärdomar och på måndag gnugga vidare mot framtidens matcher!, summerar Eklund. 

 

P19:s nästa match spelas på bortaplan då man möter IK Sirius lördag 7/10 kl. 16:30.

Vinst i utvecklande match för P17!
2023-09-30 11:45
Omar Alabed var en av målskyttarna!

Under torsdagskvällen åkte P17 till Örebro för att möta Adolfsbergs IK på bortaplan. Det blev en spännande och utvecklande match för killarna, som tillslut Degerfors gick segrande ur!

 

Målskyttar i matchen var Omar Alabed och Isak Nyqvist.

Huvudtränare Henrik Andersson summerar matchen såhär:

 

- En spelarmässigt jämn första halvlek där Adolfsberg har de större målchanserna, men där vi ändå går till pausvila i ledning 1-0. Vi har inledningsvis vissa bekymmer i vår speluppbyggnad. Vi tar en del felbeslut och gör tekniska misstag som leder till att Adolfsberg får bra lägen att ställa om på oss. Med en kombination av lite tur och skickligt målvaktsspel av Liam kan vi avvärja de situationerna, och sakta men säkert växer vi in i matchen, säger Henrik.

 

- Efter reflektion och feedback i paus kommer vi ut på ett betydligt starkare sätt i andra halvlek. Vi är mer aggressiva, går hårdare och tydligare i vårt press-spel vilket i sin tur leder till ett större bollinnehav. Med bollen är vi sedan skickligare än i första halvlek och uppvisar överlag ett större tålamod i vår speluppbyggnad. Vi tar över spelet allt mer och gör också 2-0 efter en aggressiv enmans-press av Omar. I det skedet av matchen är vi riktigt bra, men lyckas inte punktera den med ett tredje mål. Istället kan Adolfsberg reducera med 10 minuter kvar, vilket såklart skapar viss nerv i matchen. Killarna rider dock ut stormen på ett föredömligt sätt när de spelar av de sista minuterna, berättar Henrik.

 

- Summerat en jämn och utvecklande match som ställde höga krav på killarnas förmåga, så väl tekniskt, taktiskt, fysiskt som psykologiskt, avslutar Henrik.

 

Nästa match för P17 spelas lördag 7/10 kl. 14:00 borta mot Skiljebo SK.

P16 vann viktig match!
2023-09-26
Erjon Berisha och Alex Olsson tvåmålsskyttar!

P16 begav sig under söndagsmorgonen till Göteborg för att i omgång 3 av P16 allsvenskans B-slutspel gästa Backatorp IF. P16 vann matchen tillslut rättvist med 1-5. Detta gör nu att P16 drygar ut i tabellen till Västerås SK i kampen om fortsatt spel i allsvenskan nästa år!

 

Målskyttar i matchen var André Haglund, Erjon Berisha x2 och Alex Olsson x2.

Huvudtränare Martin Widroth sammanfattar matchen såhär:

 

- Vi startar matchen med bra kontroll, både offensivt och defensivt, och tar rättvist ledningen med två bollar innan första 20 minuterna är spelade. Därefter har vi flera bra lägen men vi saknar skärpa i avsluten och löpningarna för att undvika offsiden samt att Backatorps målvakt gör några fina räddningar. Mot slutet av halvleken börjar vi slappna av och släpper in ett enkelt mål på en lång frispark, säger Widroth

 

- I början av andra halvlek kommer vi inte redigt upp i nivå men sakta återtar vi kontrollen. Vi har målchanser så det räcker och blir över, genom väldigt fint spel stundtals, men vi har svårt att hitta nätet idag. Samtidigt sätter Backatorp en del press mot vårt mål med längre bollar och fasta situationer, några gånger är det lite väl nära men vi lyckas hålla den på rätt sida linjen. Med tio minuter kvar stänger vi matchen med två snabba mål och vi kan ta med oss tre poäng hem, avslutar en nöjd Widroth

 

Nästa match för p16 spelas söndag 1/10 då laget möter Västerås SK kl 12:00 på bortaplan. 

P19 vände och vann!
2023-09-26
Hjalmar Smedberg var en av målskyttarna!

P19 tog i helgen emot Lidingö FK i den 21:a omgången av P19 Superettan. P19 låg i halvlek under med 0-1 men vände matchen i andra halvlek och kunde tillslut vinna med 3-1.

 

Målskyttar i matchen var Adam Feki, Deb Ilunga och Hjalmar Smedberg

Huvudtränare Mikael Eklund sammanfattar matchen såhär:

 

- Lidingö kom från en klar vinst över ligaledarna Sirius förra helgen och är svårspelade med sitt kompakta försvarsspel så på förhand en svår match som väntade, berättar Eklund.

 

- I första klarar vi inte av att läsa av Lidingös systemfotboll, vi höll oss inte kyliga skallen utan rusade bort oss flera ggr i försvarsspelet samt att vi offensivt hellre passade bakåt än framåt som i sin tur gjorde att Lidingö hela tiden hann samla sig och krympte anfallsytorna betänkligt, säger Eklund.

 

- I andra halvlek kopplade vi bättre vad som skulle göra oss framgångsrika i matchen och visar ett mer sammanhängd försvarsspel samt att vi offensivt skruvar upp intensiteten några snäpp, menar Eklund.

 

- På förhand en svår match mot ett kompakt Lidingö, och de blev än mer kompakta efter 0-1, att killarna lyckas vända på steken är en bra prestation av spelarna! Ny träningsvecka väntar och vi tar sats mot nästa helgs match!, avslutar Eklund.

 

P19:s nästa match spelas lördag 30/9 hemma mot Täby FK med avspark kl. 13:00 på Stora Valla.

Ladda ner medlemsappen
DEGERFORS IF AKADEMI
Nyheter från våra lag
PF16, 02/10 14:04 
Future Team U19, 02/10 08:51 
Bollek, 01/10 19:57 
Parafotboll, 29/09 10:34 
PF15, 28/09 20:52 
F13, 28/09 17:23 
 
Våra partners
STÖTTA DEGERFORS IF