SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Degerfors IF
Snöplig förlust för P19
2023-06-05 09:31
"Benja" målskytt

P19-laget åkte på en snöplig förlust borta mot Täby FK med 2-1 efter det att DIF till stora delar haft kontroll på matchen.

 

Så här sammanfattar tränare Mikael Eklund insatsen;

-En förlust där resultatet är vad det är men jag väljer att se det från en annan sida. Resultatet kan man inte alltid styra, hur mycket man än vill, prestationen kan man däremot alltid styra över.
-Insatsen idag är solid och stabil. Tittar man tillbaka över den sista månaden och ser hur vi uppträder idag jämfört med en match för två månader sedan så är det idag med en större mogenhet, en större medvetenhet och en förståelse för över hur fotbollsmatcher är på seniornivå!
 
-De lärdomar vi tog med oss från anfallsspelet och förra matchen har vi gnuggat på med under veckan, och vi omvandlade det på ett bra sätt rent praktiskt idag.
-Defensivt har vi nu under en tid blivit mer robusta som enhet, vi har under en lång tid upplevts svårspelade av motståndarna och det är tack vare killarnas hårda arbete och disciplin i försvarsspelet varje träning och match, det är en naturlig del av vårt spel numera.
 
-Värt att notera är vårt mål idag som är en rad offensiva aktioner av spelare där vi har rörelse, fart och bollkontroll allt i ett, avslutar "Eka".
 
Målskytt Benjamin Buisson.
Bra insats trots förlust
2023-06-04 10:07

P16 vände serien då man återigen hade IFK Göteborg på andra planhalvan.

DIF-killarna fick vända hem från Göteborg med en 2-1 förlust men tränare Martin Widroth var ändå nöjd med insatsen;

-Inför matchen pratar vi om att vi måste våga ta kommandot, att ha långa anfall och inte bara jaga boll. Matchbilden blir mer öppen än förra matchen då vi även kommer loss i vårt anfallsspel och har flera väldigt fina sekvenser.

-De gör 1-0 efter ett drömskott som går ribba in men kvitteringen dröjer inte, ett mönsteranfall som avslutas på bästa sätt med Erjon Berisha som målskytt. Tyvärr lyckas de ta tillbaka ledningen med halvlekens sista spark.

 

-I andra halvlek fortsätter vi på den inslagna vägen och spelar bra fotboll där vi skapar flera väldigt bra lägen där vi minst ska göra ett mål. Sista tio minuterna börjar vi trycka ner Göteborg på egen planhalva och en kvittering ligger i luften men tyvärr kommer den inte.

 

-En bra match av alla inblandade! Nu blickar vi framåt mot en ny träningsvecka och matchen mot Hammarby på söndag, avslutar Martin.

 

P16 och 19 nollade - P17 vann stort
2023-05-29 08:49
P19 lyckades inte få hål på serieledande IK Sirius

Degerfors alla tre akademilag spelade i helgen.

P19 hade serieledande IK Sirius på besök och efter en tät och tuff match så kunde gästerna vända hem med en 1-0 seger.

Tränare Mikael Eklund ger sin syn på matchen;

-Vi börjar matchen bra, båda lagen visste var man hade varandra och vi är disciplinerade mot ett bra lag. Ett sk ställningskrig inledningsvis. Försvarsmässigt har vi koll, och offensivt försöker vi spela efter våra grunder men det ville sig inte riktig idag, ofta hamnar vi passning till närmsta spelare som direkt får en spelare i press och vi får en kort tid med bollinnehav. Matchen byter skepnad efter att de gör 0-1 på en hörna, omedvetet blir vi otåliga i försvarsspelet och blir osynkade och öppnar ytor som vi inte gjort innan.
 
-Vi går igenom lite olika scenarion i paus beroende på hur matchen kan utvecklas, vi vill i alla fall öppna upp den nu när vi ligger under då Sirius vill dra ned tempot och bara låta matchen dö kontrollerat. Killarna gör ett bra jobb för att ändra på saker, matchen blir mer öppen, vi blir gemensamt mer hotande men kan inte förvandla det till mål. 
 
-Efteråt så känner vi självklart att det är surt med förlust, men vi gav det vi hade för dagen och tar med oss lärdomar för vår fortsatta utveckling, avslutar "Eka".
 
P16 fick också se sig besegrade på Stora Valla då gästerna IFK Göteborg vann med 3-0 efter en mållös första halvlek. 
Så här tycker tränare Martin Widroth om matchen;
-Gräspremiär vilket gjorde att vi inte vågar spela bollen utmed marken och söker väldigt mycket längre bollar samt att vi är slarviga i passningar och mottag. Det gör att Göteborg äger mycket boll men försvaret sitter bra hos oss och vilket gör att det står 0-0 i paus.
 
-Andra halvlek börjar som första slutar men till slut får IFK in ett ledningsmål. Dock skapar vi några lägen där vi i alla fall ska göra minst ett mål. Istället gör de två snabba mål efter varandra med kvarten kvar, varav ett på straff. Därefter går musten ur oss och vi lyckas inte höja oss.
 
-Vi får vända blicken framåt! Nu vänder serien, nästa match är borta mot IFK Göteborg igen nästa lördag, säger Martin.
 
-P17 tog en övertygande seger då man på bortaplan slog Assyriska FF med 5-0.
Tränarduon Henrik/Robin sammanfattar så här;
-Vi startar matchen på ett bra sätt, det är vi som är det bollförande laget och vi som styr tempot under egentligen hela första halvlek. Vi kommer till mycket målchanser men får inte riktigt utdelning. När väl vårat mål kom så hade vi känslan från sidan att det skulle lossna ordentligt men efter målet så har vi en väldigt dålig period fram till paus.
-Vi tappar mycket boll och Assyriska får energi utav det men skapar heller inga målchanser utan vi försvarar oss på ett bra sätt.
 
-I pausen pratade vi om att fortsätta som vi hade gjort första halvan av första halvlek i form av att bli rakare och hota mer bakom deras backlinje. Även bli betydligt aggressivare i vårat presspel där vi kunde vinna boll betydligt fler gånger.
-Vi får utdelning nästan direkt i andra där Hannes Bergenheim ska ha beröm som gör en fin assist om just det vi pratade om i paus till vårat 2-0 mål. Efter vårat mål är det i stort sett ett lag på planen, vi är väldigt bra i andra halvlek. Vi är väldigt dominerande och Assyriska har svårt att spela sig ur våran press och allt spel var i stort sett på deras planhalva.
 
-Under slutet av andra halvlek skapar vi mängder av hörnor och målchanser och några väldigt fina mål utifrån de principer vi har jobbar med. Summerat så var det en bra insats där vi håller nollan, gör 5 mål framåt, 3 poäng. Även kul att de som kommer in från bänken fortsätter bidra, avslutar två nöjda tränare.

 

Svårspelat och P17 jagade ikapp
2023-05-24 07:40

På en mycket svårspelad gräsplan fick P17-laget sin segersvit bruten i söndags då hemmamötet med AFC Eskilstuna slutade 2-2.

All heder till killarna som hämtade upp ett 0-2 underläge och höll motivationen uppe trots att underlaget inte gynnade lagets sätt att spela fotboll.

 

Tränare Henrik Anderssons tankar om matchen;

-Med lite distans är det tydligt att vi gör en fullt godkänd insats både offensivt och defensivt, och starkt av killarna att hämta upp ett 0-2-underläge. Vi har flera bra sekvenser men saknade lite skärpa i de avgörande momenten. En utvecklande match som var tät, fysisk och ställde stora krav på killarnas förmåga att bibehålla fokus på uppgiften i 90 minuter.

-Vi tar med oss stora delar av prestationen och att vi fortsatt är obesegrade på hemmaplan. 

 

Nästa match för P17 är på lördag då Assyriska FF väntar på bortaplan.

P19 tog femte raka
2023-05-21 07:28
Amir en av målskyttarna
P19 tog sin fem raka seger i seriespelet då man besegrade IFK Lidingö på bortaplan med 4-3 där segern var mer stabil än vad siffrorna antyder.
 
Tränare Mikael Eklund analyserar matchen så här;
-De senaste 2-3 veckorna har vi haft en träningsmiljö i vardagen som hela tiden varit tät och intensiv där hela truppen tagit kliv i sin individuella utveckling, vilket vi tar med oss till denna match. Vi har ett stort offensivt spelövertag kombinerat med ett noggrant försvarsspel.
 
-Lidingö är tunga att möta, solida och fysiska i sitt spel där vår backlinje verkligen får jobba med att stå upp på ett bra sätt i det defensiva spelet. Offensivt skapar vi chanser på varierat sätt och alltid med en tanke!
 
-Efter ledning med 1-0 så har vi ett bra halvtidssnack där vi är överens om hur vi skall ta oss an andra halvlek vilket ger ett effekt då vi snabbt gör två mål till 3-0 ledning.
 
-En utvisning på en av våra spelare i 63 minuter i en stökig situation ger nya förutsättningar. Offensivt syns det inte att vi är en man mindre, vi fortsätter att hota. Defensivt blir det tuffare, Lidingö får energi av att spela med en man mer.
 
-Jätteroligt att se hur killarna byter mentalitet från att vara spelförande offensivt i matchen till att anpassa sig efter den nya matchbilden där det handlade om att gnugga hårt defensivt med en man mindre för att få med oss 3 poäng.
 
-Visserligen gör Lidingö två mål i matchens slutskede men segern var aldrig i fara och sammantaget gjorde grabbarna en stabil och bra match, avslutar en nöjd "Eka".
 
Målskyttar: Amir Mohammadi, Benjamin Buisson, Alexander Hedén Lindskog och Hussein Omar.
 
Kommande helg (söndag) gästar serieledarna IK Sirius Stora Valla.
P17 tog ännu en stabil seger
2023-05-20 19:45
Henriks "pöjker" tog ännu en seger

P17 har visat fin form senaste tiden och under torsdagskvällen tog man ytterligare en seger på kort tid då man besegrade BK Forward på bortaplan med 3-0.

Tränare Henrik Andersson summerar matchen så här; 

 

-En fysiskt krävande match som präglades av underlaget. Resultatet speglar nog matchbilden hyfsat, där båda lagen kunde klivit av planen med något mål mer med sig. 
 
-Killarnas intentioner med bollen genererade mycket yta i djupled. I första halvlek tar vi oss fram med kvalitet, skapar många målchanser och gör också tre fina mål. I andra spelar vi på samma sätt förutom att frekvensen av våra djupledsaktioner sjunker, varför vi också skapar färre målchanser.
 
-Direkt så här på slutvissla är det främst två saker jag tar med mig från matchen:
Dels är jag full av beundran för killarnas mod och beslutsamhet att kontinuerligt fortsätta försöka spela vår typ av fotboll även när underlaget inte bjuder till. De är så skickliga att även när bollen studsar och far oberäkneligt lyckas de på något vis ändå spela med finess och kontroll. 

 

-Dels är jag stolt över killarnas mångsidighet. De är otroligt skickliga med bollen, men det backas också upp av hjärta, lagsammanhållning och bruket-mentalitet i att stå upp och smälla på i varje duell. Det ger oss de marginaler vi behöver för att vinna, när yttre omständigheter gör att vi inte enkom kan dominera en matchbild med bollen som vapen, avslutar Henrik.
 
 Nästa match spelar P17 redan på söndag då man tar emot AFC Eskilstuna på hemmaplan.
Ladda ner medlemsappen
DEGERFORS IF AKADEMI
Nyheter från våra lag
P09/10, 06/06 18:41 
Future Team U19, 06/06 10:33 
F10/11, 05/06 21:31 
P12, 05/06 11:21 
P09/10, 04/06 15:33 
 
Våra partners
STÖTTA DEGERFORS IF