SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Degerfors IF
PF14
Pojkar födda 2013 / 2014
 
Info och planering 2024
2024-02-23 19:41

2024 Info

Vi har som ambition att ha två lag i serie, ett i P13 och ett i P14, plus ev ett lag ihop med P15 så alla kan få mycket matchtid.

 

Vi tänkte ge en lite info och förklaring till hur vi tänker ang träning, matcher och uttagningar till matcher, cuper osv.

 

Vi kommer att köra efter konceptet 25-50-25%, vilket säger att 25% av tiden ska man vara på en lägre nivå, 50% av tiden på den nivån man är på, och 25% av tiden på en nivå högre upp.

 

Alla barn kommer att ha/få en individuell plan för både träningar och matchspel för att alla ska kunna utvecklas i sin takt och efter sina förmågor.

Det betyder att vi ledare ihop med spelarutvecklare sätter oss ner för att se vad enskilt barn behöver träna mer på, hur enskilt barn får den träningen vi bedömer den behöver få.

 

Sen i matcher så kommer uttagningar vara med tanke på just såna grejer.

Vilket gör att uttagningar kommer att roteras på ett sätt där vi med tanke på just den individuella utvecklingen hos varje barn tar ut lag till vissa matcher.

Alla barn kommer inte kunna spela alla matcher men är man med på träningar och har en bra närvaro kommer man spela många matcher. Och detta görs som i ett led från hela föreningen, som vill att alla ska få så jämna och bra matcher som möjligt.

 

 

Som ett exempel kan vi se att X, Y och Z behöver i matchspel träna mycket på tex pass/mottog, vara den som styr spelet, ta mer ansvar, hålla positioner, så gör vi uttagningen till matchen med det i beräkningen, och då kanske de behöver få det på den lägre 25% nivån.

För att sedan sedan testa på dom grejerna på en nivå som är högre.

 

 

Planering 2024

 

Det vi i dagsläget håller på att planera utöver träningar är :)

 

24/2 har P13 en cup för att bidra samla ihop pengar till den gemensamma lagkassa.

 

25/2 Har P14 en avslutning med de andra poolspelslagen.

 

15-17/3 har vi blivit inbjudna att deltaga med ett lag i en cup i Kristinehamn.

 

28/4 kommer Sturehov med 2 lag för att spela matcher.

 

Vi är i planeringen att se om vi kan anordna en utomhus cup den 15/5, för att sedan gå på Degen-Örgryte kl 15:00.

 

 

Sen har vi årets familjebussbortamatch, den 23/6 kl 15:00, Oddevold-Degen kl 15:00. Där ska vi möta Oddevolds 2014 lag, käka lunch ihop för att sedan gå matchen.

Här kommer vi försöka ragga sponsorer till busshyran :)

 

  • Sommaravslutning
  • Uppstart träning 6/8

 

 

10-11/8 tänkte vi deltaga i Transtenscupen i Hallsberg, ett lag i 2014 spelas lördagen 10/8, ett lag i 2013 som spelas söndagen.

 

 

// Daniel, Magnus, Pär, Erik, Rickard, Jonas

Träningsnärvaro
2024-01-17 13:01

Hej!

Vi tränare har suttit ned tillsammans med Elias och föreningen för planering och uppsättning av riktlinjer för vår verksamhet framöver och bland annat kommer följande att gälla:

Under säsongen 2024 kommer det att finnas ett krav på träningsnärvaro för att bli kallad till match. En träningsnärvaro på 40% de senast 8 veckorna + minst 2 träningar de senaste 2 veckorna är det som kommer gälla.

Detta är ett ramverk som vi tränare kommer använda men vi kommer också att ta hänsyn till sjukdom/skador och frånvaro på grund av att man har andra aktiviteter som tex andra idrotter, kulturskola etc.

Som vi meddelat tidigare är avsikten att alla som tränar ska spela lika många matcher och vi kommer ha flera lag anmälda till seriespel.

Träningsnärvarokravet kommer att succesivt ökas år för år men vi vill hålla det relativt låg nu för att ge kidsen möjlighet till andra aktiviteter och inte känna att de måste träna varje pass varje vecka för att få spela match. Men vi ser så klart att de närvarar så ofta de kan och vill.

Med vänlig hälsning

Tränarna

God jul och gott nytt år!
2023-12-18 12:47

Hej!

 

Efter en lyckad sammanslagning och en jätterolig säsong för de två lagen tar vi nu ett välförtjänt juluppehåll.

 

Så vi ledare vill önska alla en god jul och gott nytt år.

 

Nästa träningstillfälle är tisdag 9/1 kl 18:15 - 19:30.

 

// ledarna

Uppehåll!
2023-10-22 20:06

Hej på er!

Nu går vi på ca två veckors ledigt.

Nästa träning 7/11 kl 18:15 - 19:30

mvh tränarna 

Info från föreningen om hösten
2023-09-14 13:03

Hej! 

 

Seriespelet närmar sig sitt slut för alla lag. P13 och P14 har under året varit två separata lag med mycket gott samarbete mellan både ledare och spelare. Det har både varit träningar som gjorts tillsammans och flera födda 14 som stöttat upp födda 13 vid matcher. 

 

Det har fungerat bra och är något vi vill spinna vidare på. Födda 13 är cirka 10st vilket är för lite för att driva ett lag på. 

 

Under hösten kommer båda lagen att bli ett och samma. P13 har en cup i Kristinehamn och P14 har en cup i Örebro. Efter det kommer lagen att träna tillsammans. 

 

Ett föräldramöte kommer att kallas till under oktober månad med mer info vad gäller olika ansvarsområden som föräldrar har. 

 

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er men som sagt kommer mer info att komma. 

 

Mvh Elias Levi Degerfors IF

 
Våra partners
STÖTTA DEGERFORS IF