P16 och 19 nollade - P17 vann stort
2023-05-29 08:49
P19 lyckades inte få hål på serieledande IK Sirius

Degerfors alla tre akademilag spelade i helgen.

P19 hade serieledande IK Sirius på besök och efter en tät och tuff match så kunde gästerna vända hem med en 1-0 seger.

Tränare Mikael Eklund ger sin syn på matchen;

-Vi börjar matchen bra, båda lagen visste var man hade varandra och vi är disciplinerade mot ett bra lag. Ett sk ställningskrig inledningsvis. Försvarsmässigt har vi koll, och offensivt försöker vi spela efter våra grunder men det ville sig inte riktig idag, ofta hamnar vi passning till närmsta spelare som direkt får en spelare i press och vi får en kort tid med bollinnehav. Matchen byter skepnad efter att de gör 0-1 på en hörna, omedvetet blir vi otåliga i försvarsspelet och blir osynkade och öppnar ytor som vi inte gjort innan.

-Vi går igenom lite olika scenarion i paus beroende på hur matchen kan utvecklas, vi vill i alla fall öppna upp den nu när vi ligger under då Sirius vill dra ned tempot och bara låta matchen dö kontrollerat. Killarna gör ett bra jobb för att ändra på saker, matchen blir mer öppen, vi blir gemensamt mer hotande men kan inte förvandla det till mål.

-Efteråt så känner vi självklart att det är surt med förlust, men vi gav det vi hade för dagen och tar med oss lärdomar för vår fortsatta utveckling, avslutar "Eka".

P16 fick också se sig besegrade på Stora Valla då gästerna IFK Göteborg vann med 3-0 efter en mållös första halvlek.
Så här tycker tränare Martin Widroth om matchen;
-Gräspremiär vilket gjorde att vi inte vågar spela bollen utmed marken och söker väldigt mycket längre bollar samt att vi är slarviga i passningar och mottag. Det gör att Göteborg äger mycket boll men försvaret sitter bra hos oss och vilket gör att det står 0-0 i paus.

-Andra halvlek börjar som första slutar men till slut får IFK in ett ledningsmål. Dock skapar vi några lägen där vi i alla fall ska göra minst ett mål. Istället gör de två snabba mål efter varandra med kvarten kvar, varav ett på straff. Därefter går musten ur oss och vi lyckas inte höja oss.

-Vi får vända blicken framåt! Nu vänder serien, nästa match är borta mot IFK Göteborg igen nästa lördag, säger Martin.

-P17 tog en övertygande seger då man på bortaplan slog Assyriska FF med 5-0.
Tränarduon Henrik/Robin sammanfattar så här;
-Vi startar matchen på ett bra sätt, det är vi som är det bollförande laget och vi som styr tempot under egentligen hela första halvlek. Vi kommer till mycket målchanser men får inte riktigt utdelning. När väl vårat mål kom så hade vi känslan från sidan att det skulle lossna ordentligt men efter målet så har vi en väldigt dålig period fram till paus.
-Vi tappar mycket boll och Assyriska får energi utav det men skapar heller inga målchanser utan vi försvarar oss på ett bra sätt.

-I pausen pratade vi om att fortsätta som vi hade gjort första halvan av första halvlek i form av att bli rakare och hota mer bakom deras backlinje. Även bli betydligt aggressivare i vårat presspel där vi kunde vinna boll betydligt fler gånger.
-Vi får utdelning nästan direkt i andra där Hannes Bergenheim ska ha beröm som gör en fin assist om just det vi pratade om i paus till vårat 2-0 mål. Efter vårat mål är det i stort sett ett lag på planen, vi är väldigt bra i andra halvlek. Vi är väldigt dominerande och Assyriska har svårt att spela sig ur våran press och allt spel var i stort sett på deras planhalva.

-Under slutet av andra halvlek skapar vi mängder av hörnor och målchanser och några väldigt fina mål utifrån de principer vi har jobbar med. Summerat så var det en bra insats där vi håller nollan, gör 5 mål framåt, 3 poäng. Även kul att de som kommer in från bänken fortsätter bidra, avslutar två nöjda tränare.