Degerfors IF
P19 tog femte raka
2023-05-21 07:28
Amir en av målskyttarna
P19 tog sin fem raka seger i seriespelet då man besegrade IFK Lidingö på bortaplan med 4-3 där segern var mer stabil än vad siffrorna antyder.

Tränare Mikael Eklund analyserar matchen så här;
-De senaste 2-3 veckorna har vi haft en träningsmiljö i vardagen som hela tiden varit tät och intensiv där hela truppen tagit kliv i sin individuella utveckling, vilket vi tar med oss till denna match. Vi har ett stort offensivt spelövertag kombinerat med ett noggrant försvarsspel.

-Lidingö är tunga att möta, solida och fysiska i sitt spel där vår backlinje verkligen får jobba med att stå upp på ett bra sätt i det defensiva spelet. Offensivt skapar vi chanser på varierat sätt och alltid med en tanke!

-Efter ledning med 1-0 så har vi ett bra halvtidssnack där vi är överens om hur vi skall ta oss an andra halvlek vilket ger ett effekt då vi snabbt gör två mål till 3-0 ledning.

-En utvisning på en av våra spelare i 63 minuter i en stökig situation ger nya förutsättningar. Offensivt syns det inte att vi är en man mindre, vi fortsätter att hota. Defensivt blir det tuffare, Lidingö får energi av att spela med en man mer.

-Jätteroligt att se hur killarna byter mentalitet från att vara spelförande offensivt i matchen till att anpassa sig efter den nya matchbilden där det handlade om att gnugga hårt defensivt med en man mindre för att få med oss 3 poäng.

-Visserligen gör Lidingö två mål i matchens slutskede men segern var aldrig i fara och sammantaget gjorde grabbarna en stabil och bra match, avslutar en nöjd "Eka".

Målskyttar: Amir Mohammadi, Benjamin Buisson, Alexander Hedén Lindskog och Hussein Omar.

Kommande helg (söndag) gästar serieledarna IK Sirius Stora Valla.