Bra insats men ändå förlust
2023-05-08 09:47
Chans till revansch i DM på onsdag

P17-laget fick åka hem med en tung förlust när man gästade Nyköpings BIS.

Efter ledning med 2-1 för DIF så kunde hemmalaget vända i slutskedet till en 3-2 vinst.

Så här summerar tränare Henrik Andersson matchen;

-En bra prestation och en mycket tung förlust. Vi spelar riktigt bra under större delen av matchen och skapar många målchanser. Tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva framåt idag, vilket tillsammans med några misstag och ett kliniskt Nyköping fällde avgörandet.-Ledning 2-1 speglar nog matchbilden i första halvlek. Vi har ett stort spelövertag och uppvisar en fin variation i vårt anfallsspel. Vårt kombinationsspel är bitvis bländande, men vi är även bra på att värdera, löpa in bakom och gå rakare när yta skapats i djupled. Defensivt jobbar vi bra men har vissa svårigheter att hantera Nyköpings snabba, duktiga forward.-Andra halvlek påminner om den första. Vi skapar målchanser, trycker på för att döda matchen och har bland annat ett avslut i ribban. Istället kan Nyköping påpassligt utnyttja ett misstag i vår speluppbyggnad och gör 2-2. Vi fortsätter att skapa 100%iga målchanser men är tyvärr inte tillräckligt effektiva idag. Desto mer effektiva var Nyköping och 3-2 känns som en rejäl käftsmäll. Vi har sedan stora möjligheter att kvittera men det ville sig inte idag.-Fotboll kan vara både komplext och simpelt. Sanningen är att flest mål vinner och därvar Nyköping vassare idag. Misstag och besvikelse är en del av processen i att bli bättre. Nu är det upp till oss att lära oss av det och ladda för ny match redan på onsdag i DM, säger en besviken Henrik.