STARK INSATS AV P17
2023-05-02 15:51
Jubel efter 1-0 målet

P17 ställdes mot suveräna serieledarna Hammarby TFF men trots det usla vädret så trivdes åskådarna då DIF-killarna gjorde en mycket bra match, både spelmässigt och resultatmässigt.

Visserligen blev det inte tre poäng då matchen slutade 2-2 efter ledning med 1-0 i halvtid för Degerforskillarna.

Så här sammanfattar tränare Henrik Andersson matchen

-en tight, krävande och utvecklande match där båda lagen hade perioder där man för spelet.

-efter en något trevande och stressad inledning spelar vi oss in i matchen och är framförallt nöjda med vårt press-spel som genererar många bollvinster i farliga ytor. väl där är vi lite för ivriga i vår beslutsfattning för att omsätta de bra möjligheterna till hundraprocentiga målchanser. vår speluppbyggnad är helt okej och blir framförallt kontinuerligt bättre och bättre under matchens gång. vi fortsätter vara riktigt starka på fasta situationer och gör 1-0 på en fint slagen hörna, vilket vi sedan kan ta med oss in i paus.

-första 20 min av andra halvlek är antagligen våra bästa minuter denna säsong. vi pressar hårt, vinner boll och htff får svårt att ta sig fram med kontroll. vi skapar stora målchanser och 2-0 hängde i luften. efter en htff-hörna skadar sig hannes mycket olyckligt och det blir ett längre avbrott i spelet, som slutar med att en utespelare får dra på sig målvaktshandskarna. avbrottet i sig, samt att vi tvingades byta ut hannes som varit väldigt bra, störde vårt momentum och vi har sedan en period som är mer stressad och vi har svårt att behålla bollen. vi sliter på men i matchens slutskede lyckas htff kvittera och även ta ledningen med 2-1. riktigt tungt såklart, men killarna lyckas göra en sista kraftsamling, tar återigen tag i spelet och forcerar in 2-2 med matchens sista spark.

-två bra lag i en tät och spännande match. 2-2 speglar nog matchbilden hyfsat som helhet. stora plus till samtliga för en stark prestation, avslutar en mycket nöjd henrik.