VULKANUTBROTT BAKOM VÄNDNING

P16-laget stod för ett riktigt vulkanutbrott då man vände och vann bortamatchen mot Västerås SK. Efter underläge med 3-1 i halvtid så gjorde DIF fyra mål på sex minuter (!) i andra halvlek och kunde till slut vinna matchen med 7-3, således sex raka mål i andra halvlek.

En mycket nöjd tränare Bary Nehad summerar matchen; -På förhand visste vi att VSK skulle pressa oss högt och vara väldigt aggressiva vilket de också gjorde. Vi prövades rejält och hittade ingen bra lösning på deras höga presspel och återerövring. 1-0 kom efter ett missförstånd i vårt mittförsvar, ett resultat av deras aggressivitet. Kort därefter gör VSK 2-0 via en hörna. Vi återhämtar oss och skapar några bra lägen främst genom Ludwig Bergenhem och William Lönn på deras respektive kanter. Bergenhem ägde sin kant och levererade både bra inlägg in och kom även förbi sin bevakare vid ett flertal tillfällen. Till sist gav det utdelning då han blir fälld och domaren blåser straff. Liam Svensson satte den kyligt och det var en ingång i matchen för oss men kort därefter straffade VSK oss igen efter en aggressiv återerövring. Vi går in med 3-1 underläge och tunga huvuden på killarna. VSK hade verkligen lyckats att få oss frustrerade. Vi har ett bra snack i halvtid och hittar en lösning på deras presspel utan att spela långa bollar som lätt blir fallet om man pressas högt. Vi har dock inte den spelmodellen utan vi fortsätter att försöka spela oss ur deras höga press. Vår backlinje hanterar deras presspel mycket bättre och vi kommer fram med många spelare i våra anfallsförsök.

I början på andra halvlek sliter sig Lönn loss men blir fälld i straffområdet vilket renderar oss ännu en straffspark. Liam Svensson går fram och sätter den lika kyligt igen vilket ger oss rejäl kontakt i matchen. Vi trummar på och har tagit över taktpinnen i spelet. Vi skapar mycket framåt och Bergenhem kvitterar efter att ha tagit sig förbi sin bevakare och avlossat ett skott i första krysset. Detta var början på ett riktigt vulkanutbrott! Minuten senare skruvar Sixten Eriksson in en hörna direkt i mål och minuten senare rycker Bergenhem sig loss igen från sin kantposition och gör 5-3. Tre minuter senare går rullgardinen ner helt för hemmalaget, William Olsson spelar mycket snyggt fram Lönn som iskallt sätter 6-3. Inhopparen Asaad Jawad fastställer slutresultatet till 7-3 efter fint förarbete av Lönn.

Det var stor glädje hos killarna efter att ha vänt matchen på ett makalöst bra sätt. I och med segern vann P16 B-gruppen på maximala 9 poäng. Nu väntar en träningsperiod (med några träningsmatcher) innan ligacupspelet startar i början av november.