VINSTER FÖR P16 OCH P19 UNDER HELGEN

I lördags spelade P16 en internationell träningsmatch borta mot Kongsvinger. Matchen slutade i vinst med 3-1 efter 2-1 i halvlek. 

-Vi lämnade östra Värmland för att via nordvästra Värmland korsa den norska gränsen, den sista biten innan den norska gränsen kantades vägen av ofantligt många godisaffärer, och tur var väl det att vi satt på bussen för annars hade ledarnas löning samt spelarnas veckopeng försvunnit snabbt, inleder tränare Mikael “Eka” Eklund.

Väl framme i Kongsvinger möttes laget av Kongsvinger ILs huvudarena Gjemselund Stadion, där motståndarna väntade. Laget tränas av den fd norske landslagsmannen och svenskbekantingen (tidigare IFK Göteborg och Malmö FF) Jon Inge Höiland. 

-Det var en väldrillat lag vi mötte. Vi startar matchen lite halvdant, inget fel på laddning eller sinnesstämning men vi kom inte in riktigt in i matchen helt enkelt. Om det berodde på KILs förmåga eller vår oförmåga låter jag vara osagt, men KIL spelar fysiskt med ett tydligt sätt att ta sig mot vårt mål med fart. Offensivt blir vi otydliga mot varandra och vi försöker tvinga fram den fina/avgörande passningen i fel läge istället för att med tålamod hitta rätt läge för att såra motståndaren som mest., säger Eka. 

Efter att KIL tar ledningen hittar laget rätt igen såväl defensivt som offensivt, börjar ta närkamper och spela med större variation i offensiven. 

-Defensivt tar vi nu för oss till den grad att det sprider sig frustration bland motståndarna, och offensivt värderar vi vårt spelsätt bättre. Det blir en matchbild där vi styr vad som skall hända, det genererar en kvittering och ett ledningsmål innan paus, säger Eka. 

I halvtid har spelarna och ledarna en bra dialog om första 45 och vad som bör göras i andra halvlek.

-Vi adderar ytterligare ett verktyg i vårt spel i andra halvan av matchen där vi som kollektiv är modiga i vårt försvarsspel. När vi väl äger bollen är det ofta med kontroll, men även några korta perioder av böljande spel, något som vi ska försöka slipa bort. Vi gör 3-1 som följd av det offensiva försvarsspelet, säger Eka. 

Totalt sett en godkänd första halvlek som följdes upp av en bättre andra halvlek. Mikael är nöjd efter matchen. 

-Ett klassisk uttryck ”det var ingen som föll ur ramen” passar bra idag! Samtliga spelare i matchtruppen fick rejält med speltid, och idag var det lagets prestation som var segerreceptet,

-Föreningen har på ett föredömligt sätt ordnat logistiken med denna ”internationella” match med motstånd, bussresa och matstopp (x2) på Gate Gästgiveri i Arvika! För spelarna var det bra utvecklingsmässigt att få känna på en annan typ av motståndare med allt vad det innebär. Lärdomar som att kunna justera sitt spel för att hitta nycklar för just den specifika matchen för dagen tar vi med oss, avslutar Eka. 

Målskyttar: Erik D 1 mål, Petter B 2 mål. 

För P16 väntar nu Östra Värmland på tisdag.

P19 vann sin match hemma mot IF Karlstad med hela 9-0 efter 5-0 i halvlek.

-Det är givetvis svårt att inte vara nöjd när vi går segrande ur matchen med nio mål framåt och att få hålla nollan bakåt. Det som imponerar är att vi inte slår av på takten. Vi jobbar på utifrån matchplan och utifrån våra principer på ett bra sätt, samtliga spelare tar ansvar för både sin egen men också lagets prestation, säger tränare Jesper Swedlund.

För P19 var detta sista chansen att få ett kvitto på försäsongen, innan säsongen startar till helgen. 

-Vi pratade inför matchen att det blir ett kvitto på vår försäsong, vi har jobbat med alla faser i spelet och ville att spelarna skulle ta ett större ansvar för förändringar i och under matchen utifrån vad som sker. Det gör samtliga på ett ypperligt sätt idag, säger Jesper. 

En match där man vinner med 9-0 är såklart lite speciell. 

-Det kan emellanåt vara svårt att föra matcher där man är överlägsen i men spelarna på plan och spelarna som kommer in visar på en proffsighet och hunger för att ständigt vilja bli bättre. Jag är väldigt nöjd med spelarnas approach under matchen, säger han.

Målskyttar i matchen: 

1-0 Sixten Eriksson

2-0 Alexander Hedén Lindskog 

3-0 Benjamin Buisson 

4-0 William Lönn 

5-0 Benjamin Buisson

6-0Ludvig Sten 

7-0 Självmål 

8-0 De Bievre Ilunga 

9-0 De Bievre Ilunga 

Bild av Nicklas Karlsson från tidigare match