VINST I MATCHPREMIÄREN FÖR P16

P16s matchpremiär spelades i fredags mot Adolfsberg i hallen i Kristinehamn. Matchen slutade i vinst med 2-1 efter ett 0-1 underläge i första halvlek. 

Samtliga var tillgängliga och några av de som ansluter sig till laget i höst fick minst 45min speltid där vinterns ringrost skulle bort.

-Efter en trevande start där Adolfsberg började starkast så tog vi oss in i matchen och strävade efter att jobba efter DIFs-filosofi efter bästa förmåga, säger tränare Martin Widroth. 

-Huvudfokuset innan matchen var vår SPU och vid tillfällen tog vi oss kontrollerat in på motståndarnas planhalva. Väl där blev det tajtare med ytor och vi frestades till att försöka slå den avgörande passningen lite väl tidigt några gånger, istället för att med samma tålamod som på egen planhalva, fortsätta med vårt passningsspel tills läget verkligen öppnar sig för att attackera mot motståndarnas mål, säger Martin. 

-En fin arbetsinsats av samtliga spelare, självklart finns det saker att gnugga vidare på, men vi lägger grunden för fortsättningen av 2022, säger tränare Mikael Eklund.

Bild av Kjell Norlin från tidigare match.