VINST FÖR P16 MOT JÄRFÄLLA FF

P16 vinner sin viktiga match mot Järfälla FF med 5-2, efter hattrick i första halvlek av Benjamin Buisson och 2 mål i andra av Liam Zätterström. 

-Matchen var jämnare än siffrorna säger. Det var flera farliga lägen i andra halvlek där matchbilden kunde ändrats, men vi jobbar oss in i den och har flera farliga omställningar, säger tränare Martin Widroth. 

Vinsten gör att P16 slutar på en 4e plats i serien men tyvärr räckte inte poängen till A-slutspel. Med ett 0.04 högre poängsnitt kniper Malmö FF den platsen. 

-En pinne till hade räckt och den borde vi givetvis fixat i någon av de tidigare matcherna där vi haft tvåmålsledningar med lite speltid kvar. Men det är bara att komma igen och göra ett bra B-slutspel, säger Martin.

Vi gratulerar Benjamin Buisson som vinner skytteligan med 14 mål, och Hassan Omar som slutar på en delad tredjeplats med 8 mål. 

Några av P16 spelarna var tidigare förra veckan iväg på träningsträff med Värmlands FF. 18 spelare (av 35) som tillhör Degerfors IF var kallade. Träningsträffen hölls i Kil i tisdags och är en förberedelse inför Distriktspojkturneringen som avgörs i hela landet. Ett av gruppspelen avgörs 19-21 november i Örebro där Värmland, Bohuslän, Halland och Örebro deltar.

-En rolig kväll med mycket fotboll och många duktiga fotbollsspelare på den fina anläggningen. Vi tränade först och körde sedan en internmatch. Jag som målvakt tar bland annat med mig tips om hur man gör längre utsparkar, säger Hugo Bergström om dagen. 

På lägret deltog följande DIF-spelare: Edvin Eriksson, William Österdahl, Viktor Preselj, Redon Berisha, Hassan Omar, Liam Zetterström, Hussein Omar, Adam Feki, Edwin Edwall, Albin Andersson, Jonatan Brunell, Liam Norman, Hugo Bergström, Robin Målgren, David Malmh.

Uttagna men tvingades lämna återbud var Benjamin Buisson, Elton Eriksson och Wilhelm Bärlund.