VIKTIGA VINSTER FÖR P19

Efter några tunga förluster för P19 har det blivit vinst mot både Djurgården och AIK hemma på Stora Valla. Tränare Jesper Swedlund är nöjd med matcherna man spelat. 

-Det är svårt att inte vara nöjd efter att ha tagit 6 poäng på två matcher hemma mot två bra lag som Djurgården och AIK, det är på förhand några av de tuffaste matcherna vi har under säsongen. Det finns givetvis saker vi vill utveckla och bitar i vårt spel som kräver än ännu högre nivå och kapacitet men vi tar lärdomar från vår insats och jobbar vidare med dessa under hösten, säger han. 

I den senaste matchen mot AIK blev resultatet 1-0 efter ett mål i andra halvlek av Ludvig Sten. (Assist Filip Thorén)

-Återigen så gjorde vi en mycket bra defensiv insats och lyckas denna gången hålla nollan. Vi förväntade oss att det skulle krävas en gedigen insats, likt senast mot Djurgården, för att återigen ta tre poäng hemma på Stora Valla och det är bara för oss i tränarstaben att lyfta på hatten för den kämpainsats som spelarna lägger ned. Vi jobbar hårt där vi förflyttar oss snabbt, ligger bra och kompakt ihop med backlinjen och vinner många andrabollar på mittfältet. Dessutom jobbar vår forward för dagen otroligt hårt i defensiven, många andra som också gör det men Thorén slet på bra som vår första försvarsspelare, berömmer Jesper. 

Även P17 vann sin senaste match mot Vendelsö, där resultatet slutade 5-1. På söndag spelar P16 en viktig match mot Järfälla FF. Matchen spelas på Stora Valla kl. 16.00. 

 

Bild: Kjell Norlin (från en tidigare match)