Viktig seger för P17

P17-laget tog en viktig seger under tisdagskvällen då man besegrade gästande Adolfsbergs IK med klara 5-1. På bilden ses målskyttarna Filip Thorén, Nils Jakobsson, Hannes Koskela (2) samt Isak Bergdahl Gustavsson.

Det var en stabil insats av DIF och gästande Adolfsberg var aldrig nära att få poängutdelning denna kväll. Tränare Niclas Mendritzki sammanfattar matchen så här;

-Det var en välspelad match där vi börjar hitta våra roller i nya spelsystemet. Vi spelar oss igenom deras höga press och skapar mycket målchanser. Vi saknar dock lite skärpa och det tar lite för lång tid på oss i avsluten, annars hade målutdelningen blivit ännu större. Vi har ett stabilt grepp om matchbilden under första halvlek men bjuder in gästerna lite onödigt till ett reduceringsmål innan halvtidsvilan. I andra halvlek skruvar vi upp tempot och då har Adolfsberg svårt att hänga med. Vi fortsätter dock att missa för många målchanser men sett till hela matchen är jag nöjd med killarnas insats och vill plussa lite extra för Hannes Koskela och Noel Sundén.

I och med segern så hänger DIF på i kampen om en toppfyra placering vilket ger en plats i A-slutspelet senare i höst. Det är hårt i toppen i serien. Med sina 9 poäng så ligger DIF på en femteplats men med samma poäng som 3:an och 4:an. Närmast väntar en viktig bortamatch mot Nyköpings BIS som ligger på andraplats i serien, en poäng före DIF. Matchen på spelas på lördag.