Så här jobbar vi

Fotboll ska vara kul, men det kan finnas saker som gör att fotbollen stundvis känns tung. En ung spelare har ofta många drömmar och mål och i en Akademimiljö kan det uppstå stress över att alltid vilja prestera på topp. Vi jobbar tillsammans med spelarna för att motverka detta. I vår akademi vill vi göra det möjligt för spelare att nå sin fulla potential. Något som vi tror bara går att uppnå om spelaren mår bra både på och utanför planen. 

Vi vill vara med och göra skillnad

Världen förändras och utvecklas hela tiden, det gör även fotbollen. Vi på Degerfors IF Akademi vill inte bara stå vid sidan av och se på. Vi vill vara med och förändra. 

DET HÄR GÖR VI

Må-BRA COACHER

Våra spelare har minst tre samtal per år med vår ”må bra-coach”. Det är viktigt att man som spelare får sätta ord på vad man känner, och att man kan prata med någon man inte känner en press att man måste vara ”perfekt” inför. Ingen spelare ska behöva gå runt och bära på jobbiga tankar eller känslor på egen hand.

SUICIDE ZERO

Degerfors IF samarbetar med den ideella föreningen Suicide Zero. I gengäld för att vi sprider deras namn och budskap, får vi i vår tur kunskap. Kunskap som är viktig för att vi ska kunna förbättra oss som klubb. Vårt samarbete ger också oss och våra spelare möjligheten att lära oss mer om vår psykiska hälsa. 

CSR-arbete med SEF

CSR- Corporate Social Responsibility handlar i kort om att organisationer har (eller borde ha) ett visst ansvar i samhället. Genom digitala möten varje månad möts vi och 31 andra medlemsföreningar i Svensk Elitfotboll. Där  kan vi tillsammans hjälpas åt och tipsa varandra om hur man ska arbeta framåt. 

vad gör en

MÅBRA-COACH

Att elitsatsa på fotboll kommer med en hel del press. Man konkurrerar mot flera andra som alla vill liknande saker. Under säsong kan det bli ännu viktigare att stanna upp och reflektera. Saker som mängd speltid eller vilka laguppställningar som används vid matcher kan sätta griller i huvudet även på den bästa.  Detta gäller både den spelare som kanske får mindre speltid, och den spelare som känner press över att prestera för att behålla sin plats. Av just den här anledningen har alla spelare möjlighet att vända sig till vår Måbra-coach. Med vår coach Emil Norman kan man prata om allt, ibland kanske skolan är det som känns tungt, eller hemlängtan. Ibland kan det vara skönt att bara få prata om allt förutom fotboll, som redan är en stor del av ens liv. 

3X

Våra spelare har minst tre samtal varje år, utöver det är det upp till varje spelare om man vill ha fler. Varför? Ibland kan det vara svårt att veta om man behöver en stund att snacka, och ibland svårt att erkänna. För vissa kan det också ta lite tid att anförtro sig åt någon. Tanken med samtalen är inte att man måste prata om saker man tycker är jobbigt. Ibland är ett samtal om vad som går bra i livet precis lika viktigt. 

Allt du behöver veta

Suicide Zero

Samarbete Suicide Zero

2020 skrev vi under ett 3 årigt samarbete med organisationen Suicide Zero som går ut på att vår ledning och våra spelare ska ha möjlighet att lära sig mer om psykisk ohälsa. Detta genom till exempel lärorika föreläsningar, eller bara genom att få kännedom om organisationen och dess syfte.

Att ta vårt samhälleliga ansvar

Örebro län och Värmlands län har några av de högsta självmordssiffrorna i landet. Vi vill därför ta vårt ansvar. Tanken är att samarbetet inte bara ska hjälpa våra medarbetare, spelare och deras anhöriga, utan i framtiden även matchbesökare.

CSR-råd Svensk Elitfotboll

Svensk Elitfotbolls CSR-råd

CSR-rådet består av representanter från 32 klubbar i Superettan och Allsvenskan. Syftet är främst att ta fram hur fotbollen kan vara med och göra samhällsnytta, stort fokus ligger också på välmående inom klubbarna. Rådet behandlar arbete från A-lag ner till ungdomslagen.

Tillsammans är vi starkare

Genom våra möten, som sker digitalt en gång i månaden, får vi möjlighet att lära av varandra. Vi kan tipsa varandra om hur man jobbar tillsammans, främst "inom väggarna", alltså hur vi jobbar med vår ledning och våra spelare. Viktiga ämnen som psykisk ohälsa eller motverkan av spelberoende tas upp kontinuerligt vilket hjälper oss att alltid sikta framåt och aldrig "nöja" oss.

Vi utvecklas...

Vi på akademin har en grund att stå på, men man kan alltid bli bättre. Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt sätt att arbeta. Fotboll ska vara kul. Därför måste vi göra vårt yttersta för att kunna försäkra att alla våra spelare känner just det.

Läs mer om Suicide Zeros arbete