U21 MATCH BORTA MOT GIF SUNDSVALL

Stående från vänster: Anton Berggren, Hjalmar Lagerberg, Ludvig Sten, Alexander Möller. Sittandes från vänster: Karl Serrano (MV),  Henric Asp, Emil Augustsson. 

U21 matchen mot GIF Sundsvall slutade i förlust, men blev en målrik match där resultatet tillslut blev 5-4. Med på matchen var sju av akademispelarna. Jesper Swedlund, huvudtränare för P19 är överlag nöjd med matchen, även om en seger såklart hade varit att föredra. 

– Det är den första matchen för akademispelarna på ungefär 4-5 månader, det är ett stort steg från träning till match. Det blir mer allvar, tempo och fler situationer uppstår. Jag tror att de kände nervositet inför matchen, men det är skönt för spelarna att få känna var de står fysiologisk och komma in lite i matchspel, säger Jesper. 

Laget spelade överlag bra men utsattes för snabba omställningar, där Sundsvall lyckas göra flera mål på kontringar. 

– Det ska vi inte tillåta såklart, så det är synd. Men man får ha i åtanke att killarna för tillfället är ovana med matchspel, och de är också vana med att spela med sitt egna lag. Relationerna på planen blir påverkade, men det är bra träning, säger Jesper. 

– Känslan på bussen hem var ändå okej, en förlust är alltid sur såklart. Men jag tycker att vi gör en relativt bra match, främst i andra halvlek där vi har mycket boll. Det är en liten vinst att se att saker man tränar på fungerar på planen, och det är som sagt en stor utmaning för akademispelarna att spela med andra spelare som sin första match på väldigt länge, avslutar Jesper.

U21 serien spelas eftersom A-laget är majoritet i laget, serien räknas därför som en professionell serie. Matchen mot Sundsvall var andra matchen för Degerfors IF i U21 serien. Nästa match för Degerfors i U21 serien spelas borta mot AFC Eskilstuna den 19 april.