TUFFA SENASTE MATCHER

Det blev mållöst för båda lagen när P19 mötte IK Brage borta i fredags. 

-Det var en ganska jämn tillställning till början men vi växte in mer och mer i matchen. I andra halvlek känner jag att vi kontrollerar matchen på ett helt annat sätt än första, men vi har fortsatt svårt att göra mål. Vi äger mycket boll och kommer runt på kanterna där vi får in bollen i box men väl där saknas det sista för dagen, säger tränare Jesper Swedlund. 

Trots mållöst en händelserik match för P19. 

-Vi är såklart missnöjda med att vi inte lämnar Borlänge med 3 poäng. Vi gör ingen toppenmatch men vi gör det tillräckligt bra för att kunna åka därifrån med 3 poäng. Vi har en målchans som borde rendera i ett rött kort i första halvlek på en Brage-spelare. Vi gör mål men det döms bort för offside och det är handssituationer i straffområdet så vi skapade ändå en del, men vi behöver höja oss avsevärt ändå i sista tredjedelen, säger Jesper. 

-Surt med bara en poäng men vi får ta med oss andra halvlek och att vi höll tätt bakåt!, avslutar han. 

P17 förlorade i kvartsfinalen i ligacupen mot Brommapojkarna med resultatet 4-2, efter 3-1 i halvtid. 

-Det var en väldigt tuff match mot bra motstånd, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Trots förlust en bra och lärorik match för spelarna. 

-Jag tycker ändå att vi kan ta med oss väldigt mycket från den här matchen, en nyttig match för oss att spela, avslutar han. 

Målskytt: Deb Ilunga 2 mål 

P16 förlorade sin ligacup-kvartsfinal mot Hammarby TFF med 4-3 efter 2-0 i halvtid. 

-Spelmässigt en jämn match där vi agerar påkopplat och aggressivt över hela planen i försvarsspelet, med ett bättre tekniskt utförande i anfallsspelet. Tyvärr åker vi på 0-1 första gången HTFF får fast bollen på vår planhalva och därefter blir det en jagande matchbild, men vi tappar inte vårt spelsätt utan nöter vidare enligt överenskommelse. Vi för matchen men det mynnar inte ut i de där riktigt heta målchanserna i första halvlek. I slutet av första halvlek får HTFF en straff som de förvaltar 0-2, säger tränare Mikael Eklund. 

P16 jagade därefter vidare för att vända matchen i andra halvlek. 

-Alla som var med till Stockholm känner att vi är med i matchen och i halvtid kommer vi överens om sakerna vi ska försöka göra under andra halvlek. Vi reducerar till 1-2 men straffas igen av en fast situation till 1-3. Vi gav dock aldrig upp utan reducerade till 2-3 och börjar flytta upp mer folk ju längre matchen går. Vid ett sådant tillfälle när vi gått upp med mycket folk gör HTFF 2-4, återigen reducerar vi snabbt till 3-4 och vi gör allt kan för att få till en kvittering men idag ville det sig inte, säger Mikael. 

Efter insatsen finns det mycket positivt att ta med. 

-Ett roligt och givande cup-äventyr är över och vi tar med oss många saker som vi ska gnugga vidare på för att utveckla oss dels som lag men även individuellt, nu väntar seriespel. Vi får säga grattis till semifinalplats för HTFF och lycka till!, avslutar Mikael. 

Målskyttar: Petter, Marcus och Gustav. 

Bild av Kjell Norlin från tidigare match.