TUFFA SENASTE MATCHER FÖR P19

P19 har haft två tuffa senaste matcher. Senast igår spelade man match borta mot ÖSK, en match som slutade med 3-0 till motståndarlaget. 

-Vi gör en bra första halvlek där vi har kontroll både på försvarsspelet och hitta bra ytor i anfallsspelet, tyvärr går vi till halvtidsvila med ett underläge på 1-0 vilket kändes mycket snöpligt. I andra halvlek gjorde vi lite förändringar för att kunna komma åt ÖSK högre upp i plan men dessa förändringar föll väl inte helt väl ut om jag ska vara ärligt mot mig själv, säger tränare Jesper Swedlund. 

-Spelarna gjorde ett mycket bra jobb men vi blev lite baktunga och hade svårt att fylla på med spelare i boxen, det är något vi behöver analysera och titta på för att bli bättre, säger han. 

Efter matchen var det blandade känslor. 

-Vi är både nöjda och missnöjda med vår insats, vi kände att vi kunde fått ut mer av vår prestation men var lite uddlösa framåt. Samtidigt är ÖSK ett bra lag som slutade 4a i serien förra säsongen. Nu lyckas de kontra in både 2-0 och 3-0 i slutet av matchen när vi har skickat fram våra mittbackar och lite fler för att kunna forcera in en kvittering, säger Jesper. 

Trots resultatet fanns det ljusglimtar i matchen.

-Något positivt att ta med sig är att två till 05or debuterade i P19 Allsvenskan i år, Hugo Bergström i mål samt Benjamin Buisson som sprutat in mål i P16 fick debutera idag, säger Jesper. 

P19s tidigare match spelades borta mot Brommapojkarna, där resultatet slutade 2-1. Även denna match hade blandade inslag. 

-Vi skapade en hel del målchanser som vi dessvärre inte förvaltade. Inte föga förvånande var BP ett bollskickligt lag och vi fick ställa in oss på försvarsspel till stora delar. Vi hade någon uppbyggnad också men det var mer undantag än regel. Utifrån förutsättningarna och hur matchen utspelar sig vinner väl BP rättvist men vi har full möjlighet att kunna straffa dem hårt och åka hem med både 1 och 3 poäng. Vi behöver bli mer effektiva, säger Jesper. 

Även i denna matchen fanns det P19 Allsvenskan-debutanter med i laget. 

-Positivt var att många födda 04 gjorde sin debut i P19 Allsvenskan i en tuff bortamatch och gjorde goda intryck. Dessutom debuterade även vår 05a Edwin Edvall som förra veckan befann sig på läger på Bosön med SVFF, samt Robin Målgren i målet!, avslutar Jesper. 

Tungt med förlust, men chans till revansch finns, då P19 möter Brommapojkarna igen på söndag den 7 november. Denna gång på hemmaplanen, se till att vara där för att stötta! Matchen spelas 13.00. 

Bild av Kjell Norlin