TUFF HEMMAMATCH VÄNTAR P19

Halva serien är spelad, och på lördag väntar en tuff hemmamatch för P19 när de möter Hammarby IF FF. Laget toppar serien och är hittills obesegrade. Matchen spelas klockan 13.00 på Stora Valla. Assisterande tränare Jonas Svensson är förväntansfull inför matchen.

Match på lördag mot Hammarby, vad blir den största utmaningen i den matchen? Hur ska ni ta er an den?

-Ja, ett obesegrat Hammarby blir en riktig utmaning, men vi har visat att hemma på Valla kan vi slå alla lag. Vi måste göra en hundraprocentig försvarsinsats där vi alla jobbar stenhårt för varandra, vi måste också ha modet att våga spela vårt eget spel för att kunna såra Hammarby. Vi har gjort en matchplan som vi tror på, säger Jonas.

Halva serien är spelad, hur ser du på er prestation hittills?

-Vår prestation har varit lite blandad. Lite för djupa dalar i matcherna på våren, men det kan också ha att göra med att våren återigen var väldigt speciell på grund av corona. Hade vi fått spela lite fler träningsmatcher så kanske det sett lite annorlunda ut. Vi har efter sommaruppehållet blivit betydligt jämnare i vår prestation sett till hela matcher, så överlag är jag nöjd med första halvan av serien och ser med tillförlit fram emot hösten, säger han.

Serien hittills är supertajt, vad ser du att ni gör framöver för att lyckas hålla er över strecket och fortsätta i Allsvenskan även nästa år?

-Vi ska fortsätta att jobba hårt på träningsplanen och utveckla oss som lag och individer, inte snegla alldeles för mycket mot tabellen. Vi vet att vi kan hota alla lag när vi presterar på topp. Det gäller framför allt att vi blir stabilare i matcherna; med bra och jämna prestationer så kommer också resultaten. Det kommer bli en superintressant höst!, avslutar han.

Se till att infinna er på Valla för att ge P19 största möjliga stöd!

Efter halva serien ser tabellen ut så här: https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/p19-allsvenskan-norra-2021/86734/