TRISS I VINSTER

Skiljebo SK – Degerfors IF slutade 0-3 efter 0-0 i halvtid. Målen gjordes av Erik Danielsson (2) och Isak Ekberg.

-På förhand en tuff och jämn match som väntade då det tidigare varit jämna matcher mot Skiljebo som de vunnit i slutminuterna båda gångerna. Det blev 3:e gången gillt för oss! Skiljebo har tidigare stått upp bra fysiskt mot oss, straffat oss på mindre bra aktioner samtidigt som de är skickliga, säger tränare Mikael Eklund. 

Under veckan hade P16 gnuggat vidare på såväl lagspelet som individuella egenskaper och kunde under matchen visa upp ett bra agerande. 

-Matchen startar och det blir en förväntad matchbild som tidigare möten, och det är ett ställningskrig i långa stunder. Skiljebo är farliga och vid minsta mindre bra aktion av oss vill de försöka hota oss, säger Mikael. 

Det finns mycket viktigt att hämta i matchen för P16. 

-Det är en match som, nu när vi ökar vår förståelse för hur matcher påverkas hit och dit av olika faktorer i spelet, utbildar oss mycket. En jämn match spelmässigt där varje sak vi gjorde defensivt och offensivt påverkade matchbilden negativt och positivt, killarna hanterade det bra! Vi har en aningen större bollinnehav än Skiljebo, vi försöker sätta tryck och omvandla bollinnehavet i avslutsförsök men de försvarar sig föredömligt, säger Mikael. 

Andra halvlek inleds med en liknande matchbild. Skiljebo hade dock ett litet övertag,  matchen står och väger ett tag. 

-De har en dubbelhörna som vi reder ut samtidigt som vi ställer om föredömligt och kan göra 1-0 på den sista av dubbelhörnan. Därefter tar vi över mer och får nu betalt i form av ytterligare mål som är en följd av vårt bollinnehav tidigare i matchen som tröttat ut Skiljebo, samtidigt som vi fortsätter var noggranna och ordentliga i försvarsspelet då vi vet hur skickliga Skiljebo är i sitt offensiva spel, säger Mikael. 

En skön vinst för P16 mot Skiljebo. 

-I veckan tar vi nya tag och sats mot Vasalund till helgen!, avslutar Mikael. 

Även P19 vann sin match, denna mot IK Frej. Matchen slutade 5-2.

-Vi inledde matchen väldigt bra, vi tog tag i taktpinnen och gjorde ett tidigt mål. Efter det så går vi ner oss rätt mycket får jag säga. Det handlar mest om individuella saker såsom teknisk utförande, rörelsemönster, beslutsamhet och att värdera tillfällen när vi ska göra vad. Vi frångick våra grunder upplevde vi, säger tränare Jesper Swedlund. 

-Frej kvitterade i samband med vår sämre period under första halvlek men vi kunde ändå gå till ledning i halvtid efter Benjamin gjort sitt andra för dagen. Det kändes lite osynkat i många delar och det var några spelare i nya roller, några som inte spelat allt för mycket ihop sedan tidigare men jag tycker inte att det bör påverka så mycket som det gjorde, säger Jesper. 

En något svajig match där P19 ändå lyckas ta med sig ett fint resultat. 

-Vi producerade ändå 5 mål framåt och får vara nöjda med det men mot slutet av serien behöver vi hitta tillbaka till vårt grundspel där vi framförallt varit väldigt starka bakåt och släppt in få mål. Ni bjuder vi till lite för enkelt, avslutar Jesper.

Målskyttar:1-0 Benjamin Buisson, ass Sixten Eriksson, 2-1 Benjamin Buisson , 3-1 Carl Ljungberg, ass Filip Thorén, 4-1 Sixten Eriksson, ass Jamie Bichis, 5-1 Filip Thorén, ass Linus Fredriksson

P17 vann sin match mot Tyresö med 5-1 efter en 1-0 ledning i första halvlek. 

I första halvleken saknade vi tålamod, hade för bråttom framåt och fick därför inte heller någon värst utdelning. Vi gör mycket tekniska misstag, säger tränare Niclas Mendritzki. 

I andra halvlek ändrades matchbilden. 

-Till andra halvlek lyckas vi rätta till de bitarna och kommer till flera fina anfall, säger Niclas. 

Målskyttar: Deb Illunga 2, Hassan Omar, Adam Feki, Omar Alabed.