TRE VINSTER OCH NOLL INSLÄPPTA MÅL

Det blev vinst för P19 mot Stocksund, resultatet slutade 4-0 efter 1-0 i halvlek. Detta innebär att P19 är fortsatt obesegrade och de har dessutom endast släppt in mål i 3 matcher hittills. Tränare Jesper Swedlund om matchen: 

-Det kändes en aning nervöst i inledningen och vi kändes lite låsta i vårt mindset under första halvlek. Samtidigt följde vi matchplanen väldigt noga men det gäller att vi hittar en balans i det – det ligger helt på oss i tränarstaben. Det kan emellanåt bli lite dubbla budskap vilket jag förstår gör det klurigt, vi behöver bli tydligare där som tränare, säger han.,

-Spelarna genomför en bra halvlek där de visar prov på lojalitet till varandra och vår matchplan, sedan blandar vi in det med individuell kvalitet och lyckas göra 1-0 genom en riktigt fin passning från Hannes till Amir. Vi hade bud på göra fler mål under första halvlek, men det hade även Stocksund. 

Utan målvakt Filip Järlesand hade matchen kunnat sett annorlunda ut. 

-Det är svårt att känna att vi inte gör en bra match med en 4-0 vinst men faktum är att Filip Järlesand i mål håller kvar oss i matchen under första halvlek, han gör en helt otrolig match och visar att han tränar med vårt A-lag hela tiden. En väldigt värdefull spelare för oss, inte minst mot Stocksund. Det är sjunde matchen som vi håller nollan i och Järlesand har varit tongivande i det, säger Jesper. 

I andra halvlek ser spelet bättre ut, dessutom gör Ludvig Sten hattrick. 

-Jag tycker vi vågar spela ut lite mer i andra halvlek och det märks också på resultatet. Ett hattrick från Ludvig Sten i andra visar också på att han också är i ständig träning med vårt A-lag. Vi skulle vilja kontrollera matchen på ett bättre sätt mot slutet av andra dock. Det var en väl genomförd match och fantastiskt för killarna att få lira på A-plan, det har de gjort sig förtjänta av!, avslutar Jesper. 

Målskyttar: 1-0 Amir Mohammadi, assist Hannes Koskela, 2-0 Ludvig Sten, assist Ludwig Svensson, 3-0 Ludvig Sten, assist William Lönn, 4-0 Ludvig Sten, assist Benjamin Buisson

Vinst blev det även för P17 som mötte Tyresö. Matchen slutade i hela 7-0 efter 1-0 i halvtid. 

-Vi spelade bra anfallsfotboll och var samtidigt stabila bakåt, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Något som också syns på resultatet. Det var i andra halvlek som P17 bjöd på en riktig målstorm. 

-Tyresö orkade helt enkelt inte stå emot i andra halvlek, de hade fått jaga väldigt mycket boll och vi kunde göra 6 mål, avslutar Niclas. 

Målskyttar: Liam Norman, Deb Ilunga, Edwin Edvall, Hassan Omar, Hussein Omar, Adam Feki, Redon Berisha

P16s match borta mot BK Forward slutade även den i seger och hållen nolla, efter resultatet 3-0. Även i denna match stod det 1-0 i halvlek. 

-Första matchen på naturgräs för året och innan matchen kom vi överens om att vi efteråt inte skall skylla på planen om vi tappar vår metod, utan att det handlar mer om vår egna individuella kvalité att kunna bemästra underlaget än planens beskaffenhet, inleder Mikael Eklund.

Laget gör en bra insats, som dock dämpas något under de senare minuterna i matchen. 

-I 70 minuter har vi en tydlig spelidé efter vår identitet, därefter grumlas vårt offensiva beslutfattande av trötthet, då vi inte riktigt når upp i samma kvalité som tidigare under matchen. Defensivt är vi återigen påkopplade och närvarande för andra matchen i rad, inget går av sig självt så det är en ny insats som krävs igen nästa helg, säger Mikael. 

-Vi har ett stort bollinnehav där vi lyckas binda ihop sekvenser av många olika bitar, kan vi ha detta med som grund/bas lika naturligt som de senaste matcherna och addera en aning mer beslutsamhet i sista tredjedelen så kan vi som lag och individ ta ännu fler utvecklingssteg!, säger Mikael. 

Målskyttar: Isak Ekberg 2 mål, Petter Bergqvist