TRÄNINGSDAG I MARIESTAD

Degerfors IF gästade Mariestad och höll i en träningsdag för spelare födda 2008-2010. Det var ett 60-tal killar från klubbarna IFK Mariestad och Mariestad BK som blev drillade av tränare från Degerfors IF:s akademiverksamhet.

-Vi vill vara med och skapa inspiration för spelare i klubbar runt omkring oss och förhoppningsvis bidra till att unga spelare väljer att satsa på fotbollen, säger akademichef Peter Palmqvist.

Mariestad med tillhörande Vadsbo-området har varit ett starkt fäste för Degerfors IF under många år och klubbarna i denna region gör ett mycket bra ungdomsarbete. Vi vill gärna bidra med vår kunskap samtidigt som vi kan lära oss av andra klubbar, samarbete och gemenskap är alltid bra, speciellt inom ungdomsfotboll.

-Vi lägger mycket fokus och jobb på att Degerfors IF ska vara behjälpliga till klubbar i vårt närområde och hela Värmland. Vi har startat upp ett arbete som vi döpt till Hela Vägen där vi är behjälpliga till spelare- och ledare utveckling i föreningar i Värmland. Elias Levi, som är utvecklingsansvarig på vår ungdomssida, gör ett stort och mycket bra arbete. Vi kommer inom kort presentera vad innehåll och
mål med Hela Vägen förhoppningsvis ska innebära för fotbollen i Degerfors och hela Värmland, avslutar Peter.