TRÄNARPRESENTATIONER: NICKLAS KARLSSON & RASMUS VALBY

Namn: Nicklas Karlsson

Ålder: 44 år

Tränar lag: Har en fri roll (joker) i P19.

Bor: Villa i Karlskoga 

Växte upp: Karlskoga, nära Nobelstadion

Civilstånd/familj:  Lever i en så kallad bonusfamilj, där vi är uppdelade på två hushåll. 3 egna barn och 2 bonusbarn. Och en katt också, honom får jag inte glömma…!

Hobby utanför fotbollen: Eftersom samtliga barn spelar fotboll så kretsar mycket kring det, i alla fall sommartid. Tränar även ett flicklag i RIK Karlskoga. Men trots det kan jag också se fotboll som förälder/åskådare ibland. Väldigt lyxigt…! Om det prompt ska fram en hobby så får jag dra till med gitarrspelande, även om det sker väldigt oregelbundet numera.

Favoritlag: Vet inte om jag törs nämna det, men eftersom en kusin spelade i IFK Göteborg i slutet av 90-talet och jag kunde följa deras framfart på nära håll så har Blåvitt legat mig varmt om hjärtat. Fram till ett par år sen förstås – nu är det Rövitt för hela slanten!

Karriär som spelare/ledare: Som spelare ca 15 år i KB Karlskoga, därefter några år som skör forward i Immetorp BK. Specialitet: slita av muskler och senor – på mig själv..
Tränade därefter KB Karlskogas P04-lag från knatteåldern tills de var 15 år. Glädjande nog spelar 4 av dessa killar i dagens P19-lag.

Antal år som tränare i Degerfors IF: Har precis påbörjat år nummer två.

Tränare eller spelare som inspirerat dig: Som tränare har jag haft 2 förebilder: Pappa Kjell, som efter sin spelarkarriär i KB (med många duster mot DIF på den tiden) var en mycket omtyckt tränare.
Den andra förebilden har viss (!) DIF-anknytning och heter Jonas Lindskog. Jag har haft den stora förmånen att ha haft honom nära till hands för diskussioner och som bollplank när det gäller fotboll. 

Beskriv dig själv som tränare: Mitt fokus har alltid legat på att skapa en positiv inlärningsmiljö. Respekt för varann är viktigt och så även trygghet och GLÄDJE. Låter sådär härligt klyschigt känner jag nu, men försvinner nåt av detta försvinner dessvärre även spelaren till slut… Den största drivkraften är att få vara del i spelarens utveckling, oavsett nivå.
Och till sist ett ”tips från coachen”: ett bollplank i trädgården – det kan roa både gammal som ung!

Varför ska man som ungdomsspelare välja Degerfors IF: Degerfors IF ger spelarna oerhört bra förutsättningar att utvecklas både som spelare och människa. Att dagligen ha närheten till ett allsvenskt lag ger oanade möjligheter. 

Hur ser akademin i Degerfors IF ut om fem år: Jag tror att akademin om 5 år fortsatt på den inslagna vägen med att metodiskt förbättra verksamheten, och fortsätter vara ett attraktivt val för blivande gymnasieelever. Sportsligt håller man till i de högsta serierna i Sverige och spelar en attraktiv fotboll.

Akademichef Palmen om Nicklas: Nicklas har en bakgrund som ledare i bland annat KB Karlskoga och är inne på sitt andra år som tredjelänk i ledartrojkan, tidigare med Niclas Mendritzki och Joakim Grandelius och nu alltså med P19. Nicklas är en mycket gedigen ledare som skapar harmoni i gruppen, både för spelare och ledare. 

OCH

Namn: Rasmus Valby 

Ålder: 18 år 

Tränar lag: P19

Karriär som spelare/ledare: Spelade fotboll i KSK sedan Degerfors från P15 upp till P19. Började med tränarrollen i slutet av förra säsongen. 

Antal år som tränare i Degerfors IF: Detta är min första riktiga år.

Bor: Karlskoga 

Växte upp: Karlskoga med mina två bröder. 

Hobby utanför fotbollen: Träning och umgås med vänner. 

Favoritlag: Chelsea FC, tyckte om Fernando Torres och fastnade för Chelsea när han gick dit. 

Tränare eller spelare som inspirerat dig: Självklart alla ledare jag har haft under min tid som spelare men också min favoritspelare Diego Costa. 

Beskriv dig själv som tränare: Jag är ny som tränare och lär mig något nytt varje dag. Jag hoppas att jag kan hjälpa spelarna med mina erfarenheter både på och utanför planen, men också en länk mellan spelare och övriga ledare. 

Varför ska man som ungdomsspelare välja Degerfors IF: Fotbollsmässigt så får du en bred utbildning med bra förutsättningar. Samarbetet med skolan gör det lätt att kombinera studier med fotbollen. Sen lär man känna otroligt många fina människor också!

Hur ser akademin i Degerfors IF ut om fem år: Förhoppningsvis samma som nu men med ännu bättre förutsättningar.

Akademichef Palmen om Rasmus: Rasmus var en lovande spelare men skador har stoppat hans karriär. Trots sin ungdom (född 03) så är han mycket mogen i sitt uppträdande och han tog steget över till ledarsidan under hösten. Rasmus ser vi i framtiden som ett riktigt tränarämne om han själv vill och tillsammans med Nicklas är han ett stort stöd för våra spelare i P19-gänget!