TRÄNARPRESENTATIONER: HUGO JONSSON & PHILIP SJÖHOLM

Dags att presentera två nya ansikten i tränarstaben, Hugo Jonsson och Philip Sjöholm. Peter Palmqvist om killarna:

“Philip Sjöholm (född 02) och Hugo Jonsson (född 03) är två killar som vi anser ha stor potential som kommande tränare. Trots sin ungdom, och att de även är spelare i annan förening, så tycker vi det är perfekt att plocka in dem i vår akademiverksamhet där de är delaktiga i P17- och P16-lagen. På så sätt får Philip och Hugo lära sig mycket av våra akademitränare. Detta ihop med tränarutbildningar gör att de får en bra grund inför en fortsatt karriär som tränare.”

Namn: Hugo Jonsson

Ålder: 18

Tränar lag: P16

Karriär som spelare/ledare: Spelade i Degerfors när jag var mindre men spelar i nuläget i Karlskoga SK.

Antal år som tränare i Degerfors IF: Detta blir mitt första år som tränare.

Bor och växte upp:  Degerfors

Hobby utanför fotbollen: Har inte direkt någon annan hobby som inte är fotbollsrelaterad, men jag gillar att lyssna på musik och laga mat.

Favoritlag: Bayern München. Varför är svårt att svara på, men om jag minns rätt så blev det favoritlaget efter jag spelade FIFA för första gången mot min bror. Och jag tyckte klubbmärket var snyggt.

Tränare eller spelare som inspirerat dig: Jag måste nog säga Messi. Om man kollar på hela hans resa så kan man inte bli annat än inspirerad. Enligt mig finns det ingen debatt om att han är världens bästa fotbollsspelare. Trots detta kan han vara en av de mest ödmjuka, som låter fotbollen tala för honom.

Beskriv dig själv som tränare: Det är svårt att svara på i nuläget eftersom jag precis påbörjat tränarkarriären men jag hoppas jag kan bli en tränare som spelarna känner sig bekväma med, på och utanför planen. Jag hoppas också såklart att jag kan hjälpa spelarna i laget att nå det de strävar efter.

Varför ska man som ungdomsspelare välja Degerfors IF: Degerfors är en förening som vet vad dem håller på med. De har fostrat många fina spelare genom tiderna och det finns även en sorts gemenskap som är svår att hitta någon annanstans.

Hur ser akademin i Degerfors IF ut om fem år: Med dem framsteg Degerfors gjort de senaste åren så tvivlar jag inte på att akademin kommer göra detsamma och kommer bli större och ännu starkare.

Philip Sjöholm

Ålder: 19 år

Tränar lag: P17

Karriär som spelare/ledare: 12 år i Immetorp BK (moderklubb), 3 år i Bråtens IK och kommer i år att spela i KSK (sporten). Som ledare är karriären än så länge inte lika lång utan består endast av ett år med Immetorp P11.

Antal år som tränare i Degerfors IF: Första året

Bor och växte upp: Karlskoga

Hobby utanför fotbollen: Vara med familjen och kompisar. Åker gärna skridskor och slalom när möjligheten finns.

Favoritlag: Manchester United, min morbror försökte när jag var liten göra mig till Liverpool supporter men när jag började förstå vad det var han ville lura i mig kändes det bättre att ha rivalerna som favoritlag.

Tränare eller spelare som inspirerat dig: Xavi, en spelare och numera tränare som alltid satte sina lagkamrater i första hand. Gav allt för laget han spelade för och uppträdde alltid på ett otroligt sportsligt sätt både mot medspelare, motståndare och domare. En riktig förebild.

Beskriv dig själv som tränare: Med bara ett års erfarenhet skulle jag ändå beskriva mig som en lugn och noggrann tränare som vill involvera spelarna och låta deras tankar och idéer inspirera och påverka.

Varför ska man som ungdomsspelare välja Degerfors IF: Det är en bra miljö att utvecklas i med skickliga tränare och goda förutsättningar för att få en lång och framgångsrik karriär.

Hur ser akademin i Degerfors IF ut om fem år: Då jag inte har jättebra koll på hur akademin fungerar och ser ut än tror och hoppas jag ändå på att den blir bättre och större. Saker och ting går alltid att anpassa och utveckla, och jag tror definitivt inte att Degerfors IF akademi är ett undantag.

Välkomna till akademin, Hugo och Philip!