TRÄNARPRESENTATION: NICLAS MENDRITZKI

Namn: Niclas Mendritzki

Ålder: 47

Tränar lag: P17

Karriär som spelare/ledare: Som spelare: Strömtorp, IFK Ölme och Degerfors IF. Som tränare: Karlskoga SK, Strömtorps IK, BK Häcken, Degerfors IF.

Antal år som tränare i Degerfors IF: 10:e året

Bor: Karlskoga

Växte upp: Degerfors, Amsterdam och även Singapore

Civilstånd/familj: Sambo, ett barn och två bonusbarn

Hobby utanför fotbollen: Sport i allmänhet

Favoritlag: Manchester United, för att i det långa loppet är dom alltid bäst.

Tränare eller spelare som inspirerat dig: Många. Tord Grip och Dave Mosson hade mycket som har inspirerat mig med sitt sätt att vara. Inom det rent träningsmässiga så händer det så mycket just nu. Det kommer många yngre duktiga tränare som man har fördel att ta del av med SEF:s utbildningar. Det gäller att fortsätta att vara nyfiken och lyhörd annars blir man lätt efter.

Beskriv dig själv som tränare: Jag tycker att den frågan bör gå till spelarna eller min eminenta chef Peter Palmkvist.

Peter Palmqvist säger: “Niclas är en mycket viktig kugge i vårt tränarteam! Med hans tidigare erfarenhet som elitspelare och med en lång tid som tränare så är det en helhet som är oerhört viktig att ha i akademin. Att han tillhört Degerfors organisation under många år säkerställer att våra akademispelare får bästa skolning och utbildning.”

Varför ska man som ungdomsspelare välja Degerfors IF: Närheten till allt och tryggheten. Närheten till A-laget är också en fördel.

Hur ser akademin i Degerfors IF ut om fem år: Förhoppningsvis fortsätter vi att utvecklas. Känns som att vi har duktiga spelare som i större utsträckning tar steget upp i A-laget!