TRÄNARPRESENTATION: JOAKIM GRANDELIUS

Ålder: 51

Tränar lag: P17

Karriär som spelare/ledare: Spelat i landslag från P15 till U21/OS, Degerfors IF som ungdomsspelare samt A-lag, Örgryte is, Ljungskile SK, South China AA, Ölme och Strömtorp. Som tränare: Degerfors Ungdom, Degerfors IF, KB Karlskoga och Strömtorp IK

År som tränare i Degerfors IF: 4 säsonger

Uppväxt och bor: Degerfors

Familj: Två söner, Oskar och Erik

Hobbys utanför fotbollen: Golf, längdåkning och slalom.

Favoritlag: Liverpool. Kevin Keegan och Ian Rush var några av idolerna på 70-talet. Satt som klistrad framför tipsextra.

Tränare eller spelare som inspirerat: Torbjörn Nilsson som både tränare och spelare. Först hade jag honom som idol som ung och senare i karriären förmånen att ha honom som tränare.

Varför ska man välja Degerfors IF som ungdomsspelare: Här kan du utvecklas i din takt i en trygg miljö med bra förutsättningar .

Hur ser akademin ut om 5 år: Vi har en fortsatt bra utveckling på akademin och fostrar flera spelare till vårt A-lag

Peter “Palmen” Palmqvist om Joakim: Joakim lyckades jag knyta till akademin ifjol. ”Jocke” är en genuin Degerforsare, både som spelare och tränare, vilket är viktigt för att förankra Degerforsandan i nästa generations spelare. Med hans rutin och med sitt lugna och trygga sätt så kompletterar han ”Mende” (Niclas Mendritzki som vi tidigare presenterat) på ett utmärkt sätt i ledarstaben i P17.