TRÄNARNAS TANKAR OM KOMMANDE SÄSONG

Snart ska en återigen lite annorlunda säsong dra igång. Förhoppningarna om att allt ska bli så nära normalt som går är höga, samtidigt som man har stor respekt för det som pågår i världen just nu. P16, P17 och P19 väntar alla spänt på att få spela sina första matcher, även om framtiden just nu inte går att förutspå till 100%. För P16 är förhoppningen att man ska kunna spela en första träningsmatch på lördag den 6 februari mot Örebro.

-Killarna skriker efter matcher såklart, men man kan inte påverka så mycket just nu. Oavsett om det blir en ”normal” säsong eller inte så känns det ändå roligt. Träningsviljan finns absolut där och det är en go grupp att träna, säger Martin Widroth, huvudtränare för P16. De flesta har spelat tillsammans i alla år och lagkänslan hålls uppe trots situationen och trots att laget ännu inte är fullskaligt. Till hösten fylls laget på med nya spelare i samband med att nya gymnasie-ettorna börjar. 

-Allt har ställts på paus, men man har höga förhoppningar trots allt, säger Martin. 

För P17 är planen att få spela sin första match först veckan efter den 13/14 februari. Så där ligger det största fokuset och såklart förhoppningarna just nu. 

-Vi har spelat några interna matcher som alla haft ett väldigt bra tryck. Det finns en otrolig längtan till att få dra på sig matchstället igen, även om det än så länge bara är för en träningsmatch, säger Niclas. P17 beskrivs av huvudtränare Niclas Mendritzki som en väldigt framåt grupp med mycket vinnarskalle. Träningsviljan håller i sig trots situationen, även om man inte samlas på samma sätt i omklädningsrummet så träffar man ändå varandra och försöker göra det bästa av situationen. 

-Vi håller i absolut, motivationen tappar vi inte utan vi kör på, säger Niclas. 

För P19 finns inga datum för träningsmatcher i den närmsta framtiden ännu, men huvudtränare Jesper Swedlund uttrycker en glädje för att de smått ska börja komma tillbaka till skolan igen. Som ny tränare är det viktigt att man får träffa laget och bilda sig en uppfattning om varje unik spelare. Just nu är det såklart tufft, men Jesper är positivt inställd till säsongen. 

-Det är svårt såklart att bara träna och träna utan att få något riktigt kvitto på hur det går. Den här säsongen är vi ett nytt lag i serien så vi vet att det kommer bli tufft, men laget är toppen och det är kul att så många verkligen lägger ner sig i det de gör. 

Trots situationen tycker tränarna Martin (P16), Niclas (P17) och Jesper (P19) att man har lyckats hålla sig på banan. Nu är förhoppningarna stora inför säsongen.

-Med all respekt för corona så är man såklart taggad på att få köra igång igen, säger Jesper.