TIM LINDH TILL DEGERFORS EFTER PROVTRÄNING I TORINO FC

En av Värmlandsfotbollens största löften, 15-årige Tim Lindh, har varit iväg på en träningsvecka till italienska storklubben Torino FC. 

-Det har varit en härlig upplevelse och ett minne jag kommer ta med mig hela livet, berättar en lycklig Tim från Torino. 

-Jag har under träningsveckan bott i ett campus där många elitidrottare, men framför allt elitfotbollsspelare, bor. Träningsmässigt har jag lärt mig mycket, hur viktigt det är att skapa sig tid och ha en blick för spelet innan man blir pressad av motståndaren eller innan man kan vända upp. Även hur viktigt det är med en bra första touch och passningar, men egentligen har varenda minut av träningsveckan varit lärorik, säger Tim.  

Forshagakillen har valt att fortsätta sin fotbollsutbildning, i konkurrens med ett flertal klubbar, i Degerfors då han tackat ja till en NIU-plats på Degerforsgymnasiet. Tim känner till Degerfors väl då han varit på ett flertal träningstillfällen under fjolåret. Han var även med och spelade SEF Trophy i DIF:s färger. 

Först väntar en vårsäsong i Forshagas A-lag för Tim innan han flyttar till Degerfors i sommar, men redan om någon vecka drar han på sig rödvita dressen då det stundar ett helgläger i Göteborg med bland annat match mot IFK Göteborg för både P16/P17-lagen.

Därmed har två killar i vårt intressanta P16-lag fått möjlighet att träna med serie A-laget FC Torino då även Gustav Ljungberg blev inbjuden och tränade en vecka med klubben i höstas.