Thorén målskytt när DIF spurtade för sent

P17 fick se sig besegrade med 4-3 när man borta spelade mot Nyköpings BIS. Det var spelmässigt en jämn match men hemmalaget kunde göra ett avgörande ryck i inledningen av andra halvlek då man gick fram till en 4-1 ledning. DIF avslutade matchen starkt men det räckte tyvärr inte till poäng. Tränare Niclas Mendritzki sammanfattar matchen;

-Vi börjar matchen bäst och trycker ner deras försvar. Vi skapar några bra chanser men lyckas inte få in bollen. Sedan jämnar matchen ut sig. Nyköping gör 1-0 efter svagt försvarsspel från vår sida. Vi lyckas sedan kvittera på en kontring men sedan gör de 2-1 på hörna innan halvtidsvilan. I andra halvlek är det en jämn tillställning men Nyköping är vassa i straffområdet samtidigt som man kan önska lite mer av oss i försvarsspelet, både 3-1 och 4-1 kommer tätt. Sen trycker vi på och reducerar två gånger men vi når inte ända fram. Nyköping är mycket bättre än oss i båda straffområdena och där avgörs matchen. Det var en jämn laginsats från vår sida och alla kommer från matchen med godkänt betyg utan att jag vill framhålla någon. Målskyttar var Rasmus Valby, Filip Thorén (bilden) och Kalid Nurhussen.

DIF tappade en placering i tabellen men är i högsta grad med i racet om en topp fyra placering. Nästa match spelar P17 kommande lördag då vi tar emot Nacka United FF på hemmaplan.