Thorén avgjorde i andra för P17

P17 tog chansen att hänga på i jakten på en topp fyra placering då man besegrade gästande Nacka FF med 3-1 efter en mållös första halvlek.

DIF höll på att få en smakstart då Filip Thorén (bilden) var ytterst nära att göra mål på första anfallet men gästernas målvakt kunde parera närskottet. DIF var klart spelförande under första halvlek men hade svårt att omsätta spelövertaget i klara målchanser, de chanser som skapades togs inte tillvara på ett tillräckligt bra sätt.

Den andra halvleken var ganska lik den första, dvs att DIF förde spelet medan gästerna mestadels anföll med långbollar. DIF tog ledningen på en hörna som Filip Thorén kraftfullt nickade i mål. Därefter hade DIF bra tillfällen att öka på sin ledning och bl.a var nämnde Thorén fri med målvakten som denne kunde rädda och på den efterföljande rensningen från Nacka-försvaret så blev det en kommunikationsmiss av flera DIF-spelare och en Nackaspelare kunde slå in bollen i ett övergivet mål. Sista kvarten gick DIF hårt för ett ledningsmål och det kom även i den 81:a minuten. Återigen var det ett snyggt nickmål av Thorén och återigen var det en snyggt slagen hörna av Lucas Skoglund. Det målet kändes matchavgörande och i slutet av matchen så fastställde Hannes Koskela slutresultatet till 3-1 på en straffspark sedan inhopparen Hampus Palmberg blivit fälld.

Det var en jämn och stabil laginsats från DIF och alla spelare förtjänar ett klart godkänt betyg. I och med segern gick DIF upp på en fjärdeplats i tabellen som är oerhört jämn då det bara skiljer en poäng mellan 2:an och 5:an. Två matcher återstår och nästa lördag åker P17 till Västerås för match mot IK Franke.