TÄVLINGSDEBUT I A-LAGSSAMMANHANG FÖR JOPPA OCH SERRANO

Igår gjorde två av våra juniorer tävlingsdebuter i a-lagssammanhang när de fick komma in och spela i Svenska Cupen-matchen mot IK Sleipner. Matchen slutade 8-1 efter en 5-1 ledning i halvlek. Jakob Andersson och Karl Serrano (MV) är båda nöjda med sina prestationer. 

Jakob Andersson, innermittfältare från P19, kom in i matchen efter knappt 40 minuter spelade efter att Oliver Ekroth gick ut på grund av skada. Jakob har tidigare varit med och spelat med A-laget i en träningsmatch mot Djurgården, något han beskriver som inte riktigt samma sak. 

Det var skillnad, det kändes mer seriöst nu vilket kändes av på allt runt om, liksom hela stämningen i laget. Jag trodde nog att jag skulle spela max 20 minuter, men fick komma in som mittback vilket kändes kul men samtidigt som en utmaning, säger han. 

Hur känns det såhär efter matchen?

-Jag känner mig nöjd med min prestation. Det är såklart väldigt bekvämt att komma in och spela i den här matchen. Vi leder och vi har mycket boll, vilket är kul. Men en seniormatch är ändå en seniormatch – de är mer fysiska och jag tycker också att de är mer ansträngande mentalt. Det blir ett annat tänk och fokus, och man måste vara mer rapp på vad man ska göra innan boll, med boll, efter boll.. allt går mycket snabbare, säger han.

Vad är dina mål framöver med fotbollen?

-Målet är väl att fortsätta kriga bara, och att försöka slå sig in i A-laget och få ett kontrakt. Det är målet.  

Jakob spelar sin nästa match på lördag med P19 när man möter AIK. 

Vad är dina förväntningar inför den matchen?

-De senaste matcherna har varit lite upp och ner, vi har inte lyckats komma upp i vår högsta nivå. Men vi gör en bra match senast mot Djurgården så det tar vi med oss. Jag tror vi måste hitta en bättre balans under våra matcher, en balans mellan det offensiva och defensiva. 

-På lördag kommer vi vara ödmjuka inför matchen och sen gå in och kriga. Vi har inget att förlora, säger Jakob. 

Karl Serrano kom in i slutet av matchen, något han själv inte hade förväntat sig. 

-Det var såklart jättekul att få göra det, jag hade nog ingen tanke på det innan. Men matchen drog iväg i resultatet, och man fick kanske en liten förhoppning.. men samtidigt inte. Jag blev lite förvånad när de sa att jag skulle in.  ”Nu?” frågade jag  ”Ja nu!” Men när man väl kommer in är det bara att göra sitt bästa, säger han. 

Vad känner du om din insats? 

-Det kändes bra, matchen var redan ganska avgjord så det var inte så mycket press, men man är ändå väldigt koncentrerad. Nervositeten släppte är jag kom in så det var skönt, det blev inte så många matchaktioner men jag försökte styra laget så gott jag kunde och det kändes bra, säger han. 

Hur skiljer det sig mot de matcherna du står i för P17/P19? 

-Seniorfotboll går mycket fortare så man får vara på tårna. Nu fick jag inte känna på jättemycket under den tiden jag stod, men det märks otrolig skillnad även på träningarna. Alla spelare är sjukt duktiga och för mig som är yngre blir det ett mycket högre tempo och fysiskt tuffare. Det är mer intensitet i snacket också, säger han. 

Karl tränar just nu varannan vecka med A-laget. 

-Mitt mål är att fortsätta göra bra matcher i P17/P19. Men också att utvecklas så mycket som möjligt på träningarna med A-laget. Jag försöker lära mig så mycket jag kan av målvakterna där, det är ju ett tag kvar tills jag är där, men är jättekul att få träna med dem. Förhoppningen är att man ska utvecklas och samtidigt kanske imponera uppåt också, säger han.  

Det har gått bra hittills för P17, vad är dina förväntningar för resten av säsongen? 

-Nej men att fortsätta jobba, spelmässigt tycker jag vi är det bästa laget i serien, sen har vi inte fått alla resultat med oss. Men vi vill komma i toppen och kvala vidare så att P17 nästa år får spela i Allsvenskan, säger han. 

Karl spelar sin nästa match på söndag med P17 mot Vendelsö. En måste-match-att vinna, tycker Karl.

-Men vi slappar inte för det utan ska såklart göra vårt bästa och göra en bra prestation, avslutar Karl.