TACK FÖR ALLT NICLAS, JOAKIM OCH JESPER

Tiden som tränare för våra ungdomslag tar inför det nya året slut för våra ledare Niclas Mendritzki, Joakim Grandelius och Jesper Swedlund. De har alla tre varit otroliga tillgångar i föreningen under tiden de varit här.

Akademichef Peter Palmqvist säger så här:

-Det är tre mycket bra och uppskattade ledare som försvinner ur akademigruppen. Både ”Mende” och ”Jocke” har en gedigen bakgrund i Degerfors IF både som framgångsrika spelare och sedan som ledare. Båda har varit ledare under många år i DIF och de har tillsammans haft ansvaret för P17 under de senaste åren. Mende går nu vidare till seniorfotboll då han ska träna Strömtorps IK i Division 3 under 2023 medan det är mer oklart vad Jocke kommer göra fotbollsmässigt då hans arbete tagit allt mer tid i anspråk.

-Jesper kom till oss inför säsongen 2021. Jesper har varit huvudtränare för P19 samtidigt som han varit NIU-ansvarig och han har gjort ett storartat jobb, både i skolan och i akademin. Han är ursprungligen från Göteborgsområdet och hemlängtan gör att han väljer att flytta söderut. Det är redan klart med ny klubbadress och det är Norrby IF som kommer få nytta av Jespers engagemang och fotbollskunskap, säger Peter.

Så här säger Jesper om hans tid i Degerfors IF:

-Jag vill tacka för de två åren som jag varit i föreningen. Det har varit förmånligt att få arbeta med fotboll dygnet runt och jag har fått en inblick i vad som krävs på den absolut högsta nivån i Sverige. Jag är tacksam för alla personer jag träffat och fått jobba ihop med, allt från kollegorna i akademin och i A-laget till lärare på skolan och kollegorna på kontoret. Det är en otroligt familjär verksamhet som jag är tacksam att fått vara en del av. Det ska bli väldigt spännande och stimulerande att få återvända till seniorfotboll i Norrby. Det känns som ett bra steg för min egen del och karriär, säger Jesper Swedlund.

Rekrytering gällande ersättare är klart och vi kommer presentera de nya akademitränarna inom kort.

Alla från akademin önskar er ett stort lycka till framöver!