SUMMERING AV SÄSONGEN: P19

P19 hamnade på en fjärdeplats i serien efter en spännande avslutning där allt kunde hända i sista omgången. 

-Vi räknade med att vi skulle vara med i toppen och kriga. Jag tycker också vi gav oss själva chansen då det levde ända in i sista omgången. De är väldigt små marginaler som avgör i slutet och de var tyvärr inte på vår sida i år, säger assisterande tränare Jonas Svensson.

P19 har gjort en bra säsong där man bland annat tog hem DM-vinsten i senior DM. 

-Det är många saker som varit bra under säsongen. Allt från träningsmiljön vi skapat, lojaliteten till matchplanen och vår spelmetodik, gruppsammanhållningen, vi har slagits på många fronter (U19, U21, DM) och gjort bra prestationer utifrån det. Jag tycker vi har haft en bra variation i vårt spel men det vi gjort bäst i år är nog att vi utvecklat varandra enormt mycket och tagit stora steg i vår individuella utveckling, säger tränare Jesper Swedlund. 

-Spelarna har utvecklats enormt,inte bara fotbollsmässigt utan också personligt. En grym samling killar, säger Jonas. 

Inför nästa säsong finns det vissa saker som man tar med sig, och också saker man vill bli bättre på. 

-Generellt vill vi bli bättre i båda boxarna där matcherna allt som oftast avgörs, säger Jonas. 

-Det som slår mig mest är att vi behöver vara bättre på att prestera varje vecka, varje match och hitta en jämnare nivå i det. Vi behöver ha en kontinuitet i våra prestationer både som lag men främst som individ, säger Jesper. 

På frågan vad lagets främsta styrka är svarar tränarna så här:  

-Jag tycker nog att vår främsta styrka är lojaliteten till gruppen att ta ansvar för varandra och då menar jag inte bara inom fotbollen. Vi är stark grupp som försöker utveckla oss till det bättre varje vecka, säger Jonas. 

-En svår fråga, jag tycker vi är bra på många saker. Men som grupp är det nog att ta ansvar för varandra, vi ställer upp och jobbar hårt för varandra. Framförallt under veckorna, så väl spelare som ledare hjälper till och vill alltid göra sitt yttersta för att saker och ting ska bli så bra som möjligt, säger Jesper. 

Både Jesper och Jonas har svårt att sätta fingret på konkreta saker de själva vill bli bättre på. 

-På allt, svarar de båda. 

P19 har spelat totalt 42 tävlingsmatcher mellan 4 april och 30 november där de slutade fyra i P19-serien med chans till avancemang hela vägen in i slutet, trea i U21-serien och vann senior-DM. 

-Det med spelare som har åldern inne för att spela P19 även nästa säsong. Jag tycker vi har gjort en stark säsong där många spelare har tagit stora kliv i sin utveckling. Jag är väldigt nöjd med många saker men främst är det att vi har skapat en vardag där vi pushar varandra och trivs i varandras närvaro, säger Jesper. 

-En viktig del i vår verksamhet som vi inte får glömma är att vi slussar ut spelare till seniorfotboll under hela kalenderåret. Något vi är väldigt stolta över. Vi för alltid en dialog med spelarna vad som är absolut bäst för deras utveckling. Steget är större än vad många tror. Klubbar som spelare har gått till är till exempel IF Karlstad fotboll (div1) Lidköpings FK (div2) Kvarnsvedens IK (div2) Säffle (div2) och Strömtorp (div3). Vi gör en bra säsong samtidigt som vi förbereder spelarna framåt, säger Jonas. 

Bild av Kjell Norlin från helgens match (uppe på hemsidan snarast)