SPELLEDIG HELG

Denna helg är det spelledigt för våra lag, även om vissa P17 killar är iväg på läger med VFF, något vi skrivit om tidigare här på hemsidan. I onsdags spelade P19 match mot FBK Karlstad. Matchen slutade i förlust 2-1. 

-Vi gör en väldigt bra första halvlek utifrån matchplanen och våra principer. En tydlig idé och ett bra uppträdande utifrån våra grunder. Vi är väldigt bra i vårt presspel och vår speluppbyggnad, säger tränare Jesper Swedlund. 

I andra halvlek såg det lite annorlunda ut. 

-I andra halvlek så lägger vi oss lite lägre i våra utgångspositioner i försvarsspelet då vi vill jobba lite mer med vårt försvarsspel för att få svar på vart vi står. Vi har inte fått prövats på det riktigt i de senaste matcherna trots att det varit vårt fokusområde under ett par veckor nu, så det var värdefullt för oss. Dock gjorde det att vi tappade initiativet i matchen med boll och vi hade svårt att ta oss ur vårt lägre försvarsspel och komma upp i ett högre presspel. Vi fick ett bra gensvar på vad vi behöver jobba med i just den fasen, säger Jesper. 

Trots förlust var matchen ett bra kvitto inför seriepremiär. 

-Vi fick svar på det vi var ute efter och behöver slipa på lite saker inför premiären. Men en nyttig match mot ett topptippat div3-lag där vi stundtals är bättre i matchen och stundtals sämre. Ett bra kvitto på vart vi står och vad som behöver justeras inför en stundade seriepremiär om ca 2,5 vecka, 

-Nu blir det en ledig helg för spelarna, åka hem och vila både kropp och knopp. Nyttig och välförtjänt återhämtning efter en hittills bra försäsong också ska vi gnugga på från måndag igen, avslutar Jesper. 

Målskytt: Ludvig Sten assisterad av Nils Jakobsson

Bild av Kjell Norlin från tidigare match