Sent avgörande i andra raka för P16

P16 tog sin andra raka seger på fyra dagar då man besegrade FBK Karlstad på bortaplan med 2-1. Segern satt dock långt inne och det var först i slutskedet av matchen som DIF kunde avgöra.

Den första halvleken var spelmässigt jämn där båda lagen hade svårt att skapa några heta målchanser. DIF kunde dock ta ledningen efter 25 minuters spel då Sixten Erikssons hörnspark letade sig in över mållinjen med minsta möjliga marginal. I den andra halvleken höjde sig båda lagen spelmässigt och DIF-killarna vaskade fram flera bra lägen att utöka ledningen men även hemmalaget skapade måltillfällen, speciellt via snabba omställningar. En av dessa resulterade till kvitteringsmålet mitt i halvleken och därefter blev det en parad i sumpade målchanser, de flesta från DIF:s sida men även FBK hade några bra lägen att ta ledningen. Närmast var dock DIF och under en femminutersperiod så lyckades man pricka ribban två gånger från nära håll och dessutom hade man en boll i insidan av stolpen. Det såg länge ut som att det var “en sådan där match då inget ville gå in” men med några minuter kvar av matchen så kom de förlösande vinstmålet. Inhopparen Husam Hadid (bilden) vann en tuff duell med en försvarare i straffområdet och slog sedan in bollen i bortre hörnet.

Därmed tog DIF tre mycket viktiga poäng i kampen om topp fyra placering. I en haltande tabell tog DIF steget upp till 3:e plats men värt att notera är att flera lag som jagar bakifrån har mindre matcher spelade, däribland både AIK och Djurgården. Redan på lördag spelar P16 igen och återigen är det en bortamatch, denna gång i Stockholm mot IFK Lidingö.