SENASTE MATCHREFERATEN

P07s match mot Grorud slutade i förlust med 2-3 efter 2-1 i halvlek. Degerfors mål gjordes av Colin Spenger och Noel Bergqvist. 

-En jämn match där vi hamnar i underläge men vänder på steken.Vi försöker kontinuerligt spela oss fram och har sekvenser med bra passningsspel, dock söker vi en lite för svår passning som avgörande alternativ och det stannar där. Överlag är vi lite väl snabba på att gå mot mål när vi kommer in på motståndarnas planhalva istället för att behålla bollen och skapa ett offensivt tryck, säger tränare Mikael Eklund. 

-I andra halvlek får vi korta anfall som resulterar att vi får ett tryck emot oss som vi tillsist inte orkar stå emot. Vi ger alla tillgängliga spelare speltid mot utländskt motstånd som alltid är utvecklande för alla, avslutar Mikael. 

För P19 blev det en förlust mot Västerås SK i ligacupen. Matchen slutade 2-3. 

-Vi inledde matchen med ett högt och aggressivt försvarsspel på offensiva planhalva där vi lyckades vinna bollen oerhört många gånger. Tyvärr kunde vi inte förvalta detta och omvandla det till mål, målchanser skapade vi utifrån våra bollvinster men vi brister mycket i de avgörande momenten. Något vi tyvärr inte har råd med mot ett lag som VSK, säger tränare Jesper Swedlund. 

-Matchen präglades mycket av yttre omständigheter och en kraftig vind. Precis som vi nyttjade det under första halvlek gjorde VSK det under andra halvlek då speluppbyggnaden blev en utmaning i motvinden. VSK nyttjar det bättre än oss men vi borde också punkterat matchen med 4 eller 5 mål till under första halvlek, säger Jesper. 

Målskyttar: De Bievre Ilunga och Hassan Omar

P06 spelade på lördagen mot Grorud IL och förlorade med 3-2 efter 1-1 i halvtid. 

-Vi hade 6 testspelare med vilket gjorde att vi inte riktigt klickade i våra roller vilket inte är så konstigt. Jag tycker ändå att vi gör det bra och hittade många fina kombinationer, säger tränare Niclas Mendritzki.  

-Våra killar tog ansvar och styrde spelet. Jag tycker att alla inbjudna spelare visade att dom är skickliga individuellt. Matchen var annars jämn mot bra motstånd, säger Niclas. 

Målskyttar: Arvid Eriksson 1, Theo Ullman 1

P17 (P06) spelade även mot Qviding i söndags och vann med 8-0 efter 3-0 i halvtid. 

-Det var en svårspelad match på grund av snön, vi försökte vårt bästa att rulla men det var halt. Ändå lyckas vi få till många fina anfall, säger Niclas. 

-Vi lyckades utnyttja vår speed och kunde kontra sönder ett högt stående Qviding. En väl genomförd match, kul med sju olika målskyttar, säger Niclas. 

Målskyttar: Isak Nykvist 2, Hjalmar Smedberg, Linus Ström, Marcus Bergkvist, Isak Ekberg , Erik Danielsson, Nils Magnusson

Bild av Kjell Norlin