SENASTE MATCHERNA

Det blev vinst för U16 i ligacupen där man mötte ÖSK. Matchen slutade 1-0 efter mållöst i första halvlek, Degerfors mål gjordes av Viggo Östensson. 

-Det var en jämn matchstart där båda lagen försöker bedriva ett spel där man försöker skapa sina egna chanser istället för att leva på motståndarnas misstag. Vi mattas tyvärr av sista 10 minuterna av första halvlek. Vi får betala för att vi haft för korta anfall och för tidigt sökt den avgörande passningen, istället för att spela på att passningen verkligen går fram till medspelaren, säger tränare Mikael Eklund. 

Defensivt känns laget solida hela halvleken där de får använda sina individuella kvalitéer.

-Det är en liknande matchbild i andra halvlek, vi skapar även ett par bra lägen innan vi kan göra 1-0. Efter det blir vi lite bekväma och lite för medvetna om resultatet.  Istället för att fortsätta ösa på som vi inledde andra halvlek  ger vi ÖSK initiativet och klarar då inte flytta upp laget vid bollinnehav för att försöka göra fler mål, säger Mikael. 

-Summa summarum, inget avancemang på grund av målskillnad, men en utvecklande match mot bra motstånd som tydliggör kravställning på vad som krävs framöver, och en 1-0 vinst, avslutar Mikael. 

För P17 blev det en 7-0 seger efter hela 5-0 i första halvlek. 

-Vi gör en bra match och spelar fin fotboll. Vi hittade in i ytorna bakom deras mittfält och kunde skapa många målchanser därifrån, säger tränare niclas Mendritzki. 

I andra halvlek fortsätter vi att trycka på men får inte samma utdelning i form av klara chanser, men en bra match, säger Niclas. 

Målskyttar: Erik Danielsson 3 mål, Isak Nyqvist 2,  Isak Ekberg 1, Hjalmar Smedberg 1