SÄSONGEN HITTILLS

Efter en lång försäsong har de första matcherna i serierna spelats, nu har lagen ett kort uppehåll innan man är tillbaka igen. Uppehållet är en bra tid för att ladda om batterierna men även för reflektion. Nedan följer tränarnas tankar kring hur säsongen varit hittills och om de förväntningar man haft. 

P16 har hittills spelat 4 matcher, med blandade resultat. Tränare Martin Widroth beskriver det som att laget både blandat och gett. 

“I många av våra matcher så har vi inte börjat spela bra fotboll förrän i andra halvleken, då blir det en lång uppförsbacke för att försöka ta igen. Vi vet att killarna har mer i sig, men tyvärr har inte träningsförutsättningarna under våren varit de mest optimala då vi har haft en väldigt tunn trupp.”, säger Martin. 

P16 befinner sig just nu på den nedre delen av placeringarna i serien. 

“Vi hade hoppats på högre upp men som sagt så har vi haft en tunn trupp under våren vilket inte gett oss de bästa förutsättningarna.”, säger Martin. 

Senare i höst breddas laget med nya spelare i samband med nya elever som ska läsa NIU. 

P16 kör igång igen efter två veckors uppehåll med två veckors träning som avslutas med ett mini träningsläger innan seriestarten den 3 augusti. 

P17 har hittills spelat 5 matcher. Tränare Niclas Mendritzki beskriver att man kommit upp i en bra nivå i 3 av matcherna, och inte riktigt nått hela vägen i två av dem. 

Annars har vi haft bra fart i träningarna och grabbarna har gjort det bra med denna extremt långa försäsong. Vi har ju inget resultatkrav men vi siktar såklart på att vinna varje match och göra vårt absolut bästa.”, säger Niclas. Detta är något som fungerat bra hittills. 

P17 är just nu placerade i den övre delen av tabellen och är tillbaka igen från uppehåll den 26/7. Då inleder man med ett träningsläger i Lundsberg. 

P19 har även de efter 5 matcher spelade varierat i resultat. 

Det blev ju en förlängd försäsong även i år och det påverkar såklart att inte få spela matcher varje vecka, men vi låg i med en bra uppbyggnad och körde rätt intensivt en period. Nu när matcherna kom igång i juni så visste vi kanske inte riktigt var vi stod i förhållande till våra motståndare, speciellt inte som nykomlingar i Allsvenskan heller. Vi har tagit kliv i vår utveckling och många spelare har utvecklats mycket på ett individuellt plan, vi har inte alltid fått med det resultat som önskats men det är ju inte heller det primära.”, säger Jesper. 

För Jesper som relativt ny tränare har den långa försäsongen fört med sig både bra och dåligt. 

“Det är svårt att säga om det är en fördel eller nackdel att få en längre försäsong ihop när man, i mitt fall, ska börja jobba med helt nya spelare och spelarna ska börja jobba med en ny tränarkonstellation. Laget har tidigare spelat i P17 allsvenskan där många upplevde att det var väldigt tufft, många ville ha revansch och göra bättre ifrån sig denna gång och nu känns det som att fler är nöjda med sin egen samt lagets prestation.”, säger Jesper. 

P19 ligger just nu på en nionde plats i serien, för att få fortsätta spela i Allsvenskan nästa år krävs minst en sjundeplacering. Något som såklart ännu är mycket möjligt. 

Även P19 startar med träningsläger vecka 29 innan sin första match den 1/8 mot IK Frej Täby FF.