SÅ GICK HEMMAVECKAN

P16 vann sin träningsmatch mot Kongsvinger med 1-0 efter mål av Isak Nyqvist. 

-Efter helgens läger i Lundsberg, inkluderande nytillskotten, där vi gnuggat både teoretiskt, praktiskt och Degerfors IFs identitet fick vi under måndagen chansen att omvandla det i matchform, säger tränare Mikael Eklund.

-Prestationen i sig var klart godkänd, vi skapar avslutslägen efter vår spelform samtidigt som backlinjen agerar påkopplat i 90 minuter. Alla kallade spelare fick minst 45 minuter speltid där mycket också handlade om att jobba bort ringrosten i matchsituationer. Vi fick de svar vi ville och träningsmatchen uppfyllde sitt syfte till hundra procent, säger Mikael. 

P19 vann båda sina matcher under veckan. Det blev fina resultat; 5-0 mot Haninge och 9-1 mot Boden.

-Två matcher som har sett relativt lika ut. Vi har haft ett stort bollinnehav och mer eller mindre parkerat på offensiv planhalva där vi ständigt försökt skapa målchanser. Vi har jobbat mycket med genombrott och tycker att vi anammar det vi gjort på träning i match på ett bra sätt, säger tränare Jesper Swedlund. 

Matcher som dessa kan dock vara svårt att säga så mycket om. 

-Vi är såklart nöjda med 13 mål framåt och endast 1 insläppt bakåt men det blir också svårt att analysera sådana här matcher på något sätt. Vi behöver testas mer och ställas på prov för att utmanas än mer i vårt fotbollsspelande, säger Jesper. 

Målskyttar mot Haninge: Filip Thorén 2st, Liam Svensson, Deb Ilunga, Elliot Karlsson 

Målskyttar mot Boden: Filip Thorén 4st, Deb Ilunga, Jamie Bichis 3st, Sixten Eriksson 

P17s match mot FBK Karlstad slutade i vinst med 16-0, en match vi valt att inte kommenteras mer än så. Däremot vann P17 också sin match mot Hammarby TFF med 7-1, efter 4-1 i halvtid. 

-I första halvlek bjöd vi på fin fotboll och styrde matchen i den riktning som den sedan slutar, säger tränare Niclas Mendritzki. 

En 4-1 ledning i halvlek slog av lite på tempot på matchen. 

-I andra halvlek har vi inte riktigt samma fart, men lyckas ändå göra 3 mål till. En bra insats av laget, säger Niclas. 

Målskyttar: Benjamin Buisson 2 mål, Hassan Omar 3 mål, Adam Feki, Edvin Eriksson 

P16 vann också sin söndagsmatch, denna mot Vasalunds IF. Matchen slutade 4-1. 

-En trevlig match från båda lagen, även om det blev lite för många felpass för att tränarna ska vara helt nöjda, skriver P16 på sin instagram. 

-Men en skön start efter uppehållet och något att ta med sig på nästa match, avslutar tränarna. 

Målskyttar: Marcus Nilsson 2 mål, Isak Nyqvist 2 mål 

En riktigt bra start för samtliga våra akademilag, där lagen har en riktigt fin marginal mellan gjorda vs. insläppta mål. Snyggt!

Bild av Kjell Norlin