RÖNNBERG OCH FREDRIKSSON ANSLUTER TILL AKADEMIN

Två lovande spelare från Örebro SK har nyligen anslutit till vår akademiverksamhet. Det är duon Ludvig Rönnberg och William Fredriksson som valt att fortsätta sin framtida fotbollsutveckling i rödvita färger. Så här säger akademichef Peter Palmqvist om nyförvärven;

-”Ludde” Rönnberg (född 06) är en mycket lovande målvakt som deltagit i utvecklingsläger i regi SvFF. Vi valde inför säsongen att endast ha en målvakt i P16-truppen, dels för att vår egen Hannes Bergenheim håller hög klass, dels för att vi ville ”vänta in” en duktig målvakt som kan konkurrera med Hannes om speltid i P16 och P17. Vi har följt Ludde under våren och när han ställde frågan i början av sommaren om det fanns plats i vår akademi så kändes det helt rätt att ta in honom i vår verksamhet.

-”Wille” Fredriksson (född 05) är även han en mycket lovande spelare som väljer att fortsätta sin karriär i DIF. Wille är en offensiv spelare med bra teknik och spelförståelse. Jag har sett Wille i ett flertal matcher under vårsäsongen och det är ingen tvekan om att han kommer passa bra in i vårt sätt att spela fotboll. Det är mycket glädjande att båda killarna har kommit till oss och vi hälsar båda stort välkomna.

Liam Norman (född 05) väljer att lämna oss och flytta hem till Skövde och spel i Skövde AIK. Liam har en fin fotbollsframtid och vi önskar honom stort lycka till i sin hemmamiljö och tackar för hans tid i Degerfors IF.

Senare i veckan kommer vi presentera alla nya 06:or som börjar NIU-utbildningen inom kort.