RESTRIKTIONERNA KRING SPEL FÖRLÄNGS

Den 28 april gick Folkhälsomyndigheten ut med beslutet om att barn och unga födda år 2002 eller senare får spela matcher och tävla utomhus. Detta gäller däremot inte alla regioner, då vissa av dem förlängt restriktionerna. Två av de regioner som beslutat om detta är region Örebro och region Värmland, det kommer därför dröja ytterligare innan våra lag får spela match igen.

-Det är tråkigt, men man får ha respekt för de restriktioner det beslutats om, även om vi såklart vill spela match, säger Jesper Swedlund, huvudtränare för P19.

Eftersom de lättade restriktionerna bara gäller lokala matcher med begränsat resande inkluderas inte P19 Allsvenskan i beslutet. Om inga lättnader i restriktionerna meddelats den 6 maj skjuts seriestarten upp till den 22-23 maj. Om det därefter inte meddelats lättnader förrän den 12 maj skjuts seriestarten upp till den 5-6 juni.

-Vi hoppas att det drar igång den 22-23 maj, och att vi hunnit spela någon träningsmatch tills dess, säger Jesper.

U21 match

Torsdagen den 27 april spelades U21-match borta mot ÖSK. Sju av våra akademispelare deltog i matchen; Anton Berggren, Linus Mårtensson, Hannes Koskela, Emil Augustsson, Ludvig Sten och Filip Thorén. Matchen slutade oavgjort, ett mål mot ett.