Palmberg målskytt vid enkel seger

P17 stormar vidare mot en plats i A-slutspelet och bortamatchen mot IK Franke var av det bekväma slaget och DIF kunde vända hemåt med med en 5-0 seger i bagaget.

Tränare Niclas Mendritzki var nöjd med hur killarna genomförde matchen och speciellt vill han framhålla passningsspelet som var bra i båda halvlekarna. Hemmalaget fick jaga mycket boll och DIF Visade upp ett flertal fina kombinationer vilket några resulterade i mål. Matchen var avgjord redan i halvtidsvilan då DIF hade en 3-0 ledning via mål av Carl Ljungberg, Hampus Palmberg och Lucas Skoglund.

I den andra halvleken hade DIF bud på fler mål än de som Filip Thorén och Isac Valby gjorde men slutresultatet stannade vid 5-0. Tränare Mendritzki var extra nöjd med försvarsinsatsen och vill framhålla laginsatsen men ger extra plus till Hampus Palmberg och Isac Valby.

Med en match kvar i den enkelrondiga serien så innehar DIF andraplatsen i en haltande tabell. Det är väldigt jämnt mellan lagen men om DIF besegrar Vändelsö IK i sista matchen (på hemmaplan kommande lördag) så talar det mesta för att DIF tar en plats i A-slutspelet.