P19 VINNARE I VIKTIGA DERBYT

P19 vann den otroligt viktiga derbymatchen mot Örebro SK. Matchen slutade 1-0.

-Oerhört go vinst! Jag är väldigt nöjd med hur vi hanterar denna matchen. Det är både derby och vikten av matchen för tabelläget som skapar en hel del känslor hos både spelare och ledare. Vi känns väldigt fokuserade på vår uppgift och vi var väl införstådda med vad som stod på spel. Så all den anspänning utöver att spelarna ska ta till sig direktiv och en matchplan, det är många saker som prövar oss i en sådan match, säger tränare Jesper Swedlund. 

P19 var verkligen på hugget i denna match. 

-Vi var disciplinerade men också mottagliga för små förändringar för som behövde justeras under matchens gång. Vi har självklart saker som vi kan göra bättre men hur vi genomför matchen i sin helhet är det svårt att vara annat än nöjd med vad vi presterar, säger Jesper. 

Efter en fin säsong av P19 bäddar detta resultat för en spännande sista omgång, då P19 möter Västerås SK. 

-Vi är skickliga i vårt försvarsspel och lägger någonstans där grunden för matchen. Vi har varit skickliga under året på att stänga till bakåt och är tillsammans med Sundsvall det lag som släppt in minst antal mål. Vi jobbade hårt för varandra och gjorde precis det vi pratade om. En väl genomförd match där vi ser till att serien lever i högsta grad inför sista omgången, säger Jesper och fortsätter:

-Vi kan som vi pratat om tidigare endast påverka vårt egna och nu riktar vi fokus på att återigen göra en gedigen och stark insats borta mot VSK och så får vi se hur långt det räcker.

Vid vinst mot VSK är P19 minst 2a i serien. För att de ska vinna serien krävs både vinst och att Örebro SK förlorar mot IFK Stocksund i sista omgången. 

Målskyttar: Amir Mohammadi, assist Carl Ljungberg