P19 VIDARE – NU VÄNTAR AVGÖRANDE MATCH

P19 är vidare från A-slutspelet efter att ha kört över gästande Assyriska FF med hela 9-0.

Matchen var någorlunda jämn de första 20 minuterna men sedan trampade DIF gasen i botten och hade avgjort matchen redan i halvtid då ställningen var 4-0.

Den andra halvleken blev mest en transportsträcka men Degerforsspelarna behöll fokus och kunde därmed inkassera en storseger. Tränare Roger Werner var speciellt nöjd med omställningsspelet då DIF gjorde ett flertal mål efter att ha erövrat bollen i gästernas uppspelsfas.

DIF tog därmed full pott, 9 poäng, i A-slutspelsserien. DIF ställs mot vinnaren i den andra regionala gruppen Hammarby TFF som i en direkt gruppfinal kvitterade på övertid mot Västerås SK och därmed gick vidare på fler gjorda mål. Matchen mot Hammarby TFF är direkt avgörande för vilket lag som ska gå vidare till det slutgiltiga kvalet till allsvenskan där tre lag gör upp om två platser till allsvenskan. Den avgörande matchen mot Hammarby kommer spelas kommande helg men i skrivande stund vet vi inte om matchen kommer spelas hemma eller borta.

Målskyttar mot Assyriska var; Filip Thorén 2, Erik Grandelius 2, Jacob Tagelius 2, Mohammath Hamisi, Anton Berggren och Muataz Kallab.