P19 VANN SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN

P19 vann igår sin match hemma mot Lidingö med 2-1. Det var den sista hemmamatchen för P19 denna säsongen. 

-Vi genomför återigen en bra match som präglas av ett tidigt rött kort på en spelare i Lidingö, i minut 23 får de rött kort. Tätt därpå gör vi 1-1 efter att ha släppt in ett snöpligt mål i minut 8. Efter utvisning så får vi föra spelet vilket faller sig naturligt. Till en början flyttar vi bollen lite för sakta och det känns som att vi stressar fram till att försöka skapa målchanser, säger tränare Jesper Swedlund.

I andra halvlek kom det andra målet.  

-I halvtid rättar vi till lite saker och kontrollerar matchen på ett bra sätt. Både i första halvlek och i andra missar vi lite för mycket, men till slut tar Hannes Koskela tag i det och gör ett otroligt fint mål. Ett skott utifrån upp mot krysset när han viker in från vänster i plan, säger Jesper. 

Jesper är nöjd med matchen och att ha tagit ytterligare 3 poäng. 

-Det som egentligen kändes bäst var vårt försvarsspel, vi släppte nog inte till några riktigt heta målchanser utan stängde till bra bakåt. Vi har ett bra tryck framåt och kan få stopp på Lidingös kontringschanser ganska tidigt och högt upp i plan. Det känns såklart alltid bra att ta ytterligare 3 poäng även om det i tabelläget inte betyder jättemycket. Det var vår sista hemmamatch för säsongen och att få avsluta med 3 pinnar hemma på Valla känns skönt, säger Jesper.

Nu väntar en sista match mot Hammarby på bortaplanen den 11 december kl. 14. 

-Vi ska ta oss ann seriesegrarna sedan några omgångarna tillbaka borta på lördag, ett Hammarby som förlorat de två senaste matcherna. Det är bara de två matcherna som de förlorat denna säsongen. De är fortsatt obesegrade på hemmaplan och lär vilja avsluta med vinst. Vi ska göra så gott vi kan för att störa och försöka avsluta säsongen med tre raka vinster!, säger Jesper. 

Målskyttar: 1-1 Ludvig Sten, assist Olle Fingal Dahl. 2-1 Hannes Koskela assist Anton Berggren

Vi önskar P19 ett stort lycka till i sin avslutande match! 

Bild av Kjell Norlin från tidigare match.