P19 är klara seriesegrare efter styrkedemonstration i finalen

P19-gänget visade styrka och moral i seriefinalen på bortaplan mot Assyriska FF. DIF vann med klara 4-1 efter att ha avgjort matchen i första halvlek då man gick till halvtidsvila med ledning på 3-0.

Tränare Roger Werner var belåten efter matchen; “Jag är mycket nöjd med hur grabbarna genomförde matchen. Vi tog tag i matchbilden direkt och även om vi fick vänta till mitten av första halvlek innan vi kunde göra 1-0 genom Mohammath Hamisi så kändes det tidigt som att vi inte skulle förlora matchen. När vi sedan gjorde två snabba mål innan halvtidsvilan genom Hjalmar Lagerberg och Ludvig Fransson så upplevde vi nog alla på plats att matchen var avgjord. När sedan Muataz Kallab fyllde på med 4-0 i andra halvlek så var förstås matchen vunnen. Även om hemmalaget forcerade bra och kunde få in ett reduceringsmål reducera så tog vi en välförtjänt seger”.

“Jag är speciellt nöjd att vi hade ett bra passningsspel och kunde spela oss ur deras höga presspel. Att vi är vassa i djupled har vi visat i ett flertal matcher och vi brukar skapa många målchanser i våra matcher. Att Erik Grandelius och Muataz Kallab får dela på skytteligatiteln i serien på 13 mål vardera är ett högt betyg till vårt offensiva spel. “Jag är nöjd med hela lagets insats men extra plus till Jakob Andersson som röstades fram som matchens lirare”, avslutar en nöjd Roger.

Nu väntar en kvalserie (enkelrondig) mellan de fyra bästa lagen i serien. DIF inleder på bortaplan mot tabelltrean Karlslunds IF och har sedan två hemmamatcher mot serietvåan IFK Haninge och tabellfyran Assyriska FF. Vinnaren i den serien går vidare till fortsatt spel om en plats i allsvenskan nästa år.