P19 ångar på – Tagelius målskytt i lätt seger

P19-laget gjorde en bra första halvlek när man slog gästande Tyresö FF med klara 5-1. Tränare Roger Werner var nöjd med lagets prestation i första halvlek då man hade ett bra kombinationsspel och där även djupledsspelet firade stora triumfer. DIF skapade betydligt fler målchanser än de tre mål som gjordes och halvtidsresultatet 3-1 var i underkant.

Den andra halvleken var inte lika bra från DIF:s sida då det slarvades i passningsspelet och det var för mycket bolltransport. Trots det så hade segermarginalen varit betydligt större och DIF var ett nummer större än motståndarna denna dag. Werner gör hela laget plus för första halvlek och sett över hela matchen så vill han ge extra beröm till tvåmålsskytten Mohammath Hamisi. Övriga målskyttar var Ludvig Fransson, Erik Grandelius och Jacob Tagelius (bilden).

En omgång återstår och då avgörs det om DIF ska ta en viktig förstaplats i tabellen och därmed få ett bättre utgångsläge inför det kommande A-slutspelet. Det är dock en tuff match som väntar mot tredjeplacerade Assyriska FF på bortaplan nästa söndag.