P19 ALLSVENSKAN SKJUTS UPP

Beskedet om att P19 allsvenskan skjuts upp ytterligare, den här gången till 1 maj, var inte helt oväntat för Degerfors IF P19. 

-Det var ganska väntat eftersom vi ännu inte fått spela några träningsmatcher. Vi hade nog alla svårt att se att serien skulle dra igång nästa helg, även om man såklart hoppades, säger Jesper Swedlund, tränare. 

 1-2 maj är tanken att serien ska dra igång, även det datumet lite osäkert. De pågående restriktionerna gäller fram till den 1 april och sedan väntas nya komma, vad de säger är svårt att förutspå. 

-Jämfört med förra året är vi mer förberedda i år. Det blir en förlängning av försäsongen och man får tänka om lite i planeringen, säger Jesper. 

Eftersom magkänslan sagt att serien inte skulle dra igång, har man också kunnat planera bättre utifrån de förutsättningarna. Man brukar vanligtvis försöka bryta ner kroppen så mycket man kan för att formen ska peaka vid seriestart, men det blir som förstått en utmaning när man inte har ett säkert datum att gå efter. 

-Vi tränar på, försöker att inte vara för redo, utan tar det lite lugnare jämfört med en vanlig, kortare, försäsong. Vi har haft det på känn att det skulle bli uppskjutet och har gjort vårt bästa för att planera utifrån de förutsättningarna, säger Jesper. 

För att försöka få något slags kvitto på träningens resultat spelas internmatcher både inom och mellan lagen. 

-Vi kör 11 mot 11 en gång i veckan för att hålla uppe matchtänket. Vi har också kört internmatcher där vi blandat lagen lite. I fredags spelade P19 och P17 mot varandra, där vi till exempel bytte forwards och backlinje. Då kan man försöka se lite tydligare vad lagen behöver jobba mer på, och det blir lite mer allvar, säger Jesper. 

Att säsongen blir uppskjuten kom inte som ett lika hårt slag för laget i år. Man har förstått att situationen kommer att pågå längre än man både hoppas och tror. 

-Jag är imponerad över att de är så pass ambitiösa. Alla längtar såklart till att spela match, det blir något extra en matchvecka under säsong. Det är liksom det slutgiltiga målet och kvittot på hur det går. Men det här laget är alltid motiverat och de tränar på väldigt bra trots situationen, avslutar Jesper. 

Vi håller alla tummar för att serien drar igång den första maj.