P17: SUMMERING AV SÄSONGEN

P17 slutade tvåa i serien, ett imponerande resultat efter fina insatser under säsongen. 

-Förväntningar vi hade inför säsongen var att få till bra prestationer i varje match. Vi hade inget direkt resultatmål utan vår målsättning är att utbilda spelarna och förbereda dom att ta nästa steg, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Det är viktigt att killarna känner sig redo att ta klivet upp i P19, något som spelarna verkligen visat prov på. 

-Vi hade några spelare som fick ta steget upp och känna på träning och spel i vårt P19 lag redan den här säsongen. Man hoppas alltid att alla ska få chansen men samtidigt är det tuff konkurrens, säger Niclas. 

Det fanns saker P17 gjort extra bra under säsongen. 

-Det vi gjort bra i år är att vi satt ett grundspel där vi vet om våra roller. Vårt passningsspel förbättrades avsevärt under året och vi skapade väldigt mycket målchanser på vårt eget spel, säger Niclas. 

Laget har som alla lag både styrkor och svagheter. 

Nästa säsong så kommer det en ny grupp upp i P17 som har andra styrkor och svagheter. Något denna grupp behöver jobba lite med är effektiviteten, vi behöver sätta våra chanser och samtidigt bli lite mer cyniska i försvarsspelet. Styrkan i laget är det offensiva spelet där vi är riktigt duktiga, då pratar jag hela laget. Vi har även individuellt skickliga spelare med mycket fart i benen, säger Niclas. 

Tränargruppen kan även de alltid utvecklas.

-Som tränare vill man givetvis bli bättre på allt. Tränaryrket blir mer komplext, som allt annat i samhället. Tekniken och alla hjälpmedel som video och all statistik som finns tillgänglig behöver man vässa upp sig på. Det är den yngre generationen duktig på. Våra styrkor ligger ute på planen där vi har mycket erfarenhet, säger Niclas. 

-Något som jag skulle vilja ta upp är det är väldigt kul att se alla individer växa under året och då inte bara på planen. Vi har haft äran att jobba med ett riktigt fint gäng där sammanhållningen har varit riktigt bra. Ett gäng som har varit riktigt bra att ta hand om varandra. Det värmer att se, avslutar Niclas. 

Bild av Kjell Norlin