P16 VANN MOT AFC ESKILSTUNA

Matchen AFC – Degerfors IF slutade 2-3 efter 0-0 i halvtid. P16s mål gjordes av Marcus Nilsson, Isak Nyqvist och Isak Ekberg. 
 
-Matchbilden i första halvlek präglades av mycket fjärilar i magen hos oss då det var seger som gällde oavsett prestation, efter vi satt i en svår sits för gruppseger efter oavgjort förra helgen. Vi hade en jättefin och bra fredagsträning bakom oss så allt handlade om att få ned anspänningen första 45 minuterna, säger tränare Mikael Eklund. 

Något laget hade lite problem med och första halvleken slutade mållös. 

-Läropengar för framtiden är att kunna hantera nervositet bättre, det är naturligt och okej att vara lite pirrig, säger Mikael.
 
Efter snacket i halvtid kom  P16 ut och visade upp en helt annan individuell beslutsamhet över hela planen.

-Vi gör både 1-0 och 2-0 välförtjänt. AFC reducerar och matchen får nerv igen, men under andra halvlek hanterar vi fjärilarna bättre, vi gör 3-1 och det känns tryggt. Vi lyckas dock inte riktigt stänga matchen då AFC reducerar ännu en gång men en kvittering var aldrig nära, säger Mikael. 
Väldigt skönt för P16 att få med sig vinsten samtidigt som man tar med sig lärdomar. 
 
-Enormt lärorika matcher här på slutet dels i det sedvanliga spelet men även i att kunna hantera anspänningen inom sig, avslutar Mikael. 

Bild av Kjell Norlin från tidigare match.