P16 tog en storseger i höstupptakten

Degerfors P16-gäng fick en flygande start på höstsäsongen då man körde över gästande Västerås IK med hela 7-0 och därmed tog viktiga poäng i kampen om en toppfyra placering i serien vilket innebär A-slutspel i höst.

Det var inget snack, DIF var bättre än gästerna under hela matchen och även om det tog 25 minuter innan man kunde spräcka målnollan så kändes det som att det skulle bli ett målfyrverkeri av hemmaspelarna. Tränarduon Bary Nehad och Martin Widroth fick tillfälle att lufta alla spelarna under matchen och alla hemmaspelarna gjorde bra prestationer. DIF spelade ett fyndigt anfallsspel och flera av målen föregicks av fint kombinationsspel på en härlig gräsmatta på A-plan.

Summering av målen; 1-0 Sixten Eriksson, 2-0 Ludvig Bergenhem, 3-0 Carl Ljungberg, 4-0 Carl Ljungberg, 5-0 Alexander Lindskog, i andra halvlek 6-0 William Olsson och Husam Hadid avslutade målfesten med sitt 7-0 mål.

I en haltande tabell så gick DIF upp på en 3:e plats och nästa match är redan på onsdag då FBK Karlstad väntar på bortaplan.