P16: SUMMERING AV SÄSONGEN

Efter att detta inlägg skrevs har förutsättningarna ändrats och P16 är nu klara för allsvenskan. Läs mer här 

P16 slutade 5a i grundserien och 2a i kvalserien. Nu är det dags för en summering av säsongen. 

-Grundseriens tabellposition motsvarar vår prestation medan andraplatsen i kvalserien på målskillnad svider desto mer, säger tränare Mikael Eklund. 

En utmaning för P16 är att snabbt få in nya spelare i laget, något som gått galant. 

-Vi har snabbt och på ett bra sätt tagit till oss DIFs spelmetodik såväl under träning och match, och vi kunde därför ha det som kravställning tidigt under säsongens matcher. När NIU-tillskotten anslöt var det då smidigt att få in även dem i DIFs spelmetodik, säger tränare Martin Widroth. 

En utvecklingspunkt inför nästa säsong är att arbeta mer med de avgörande aktionerna i respektive straffområde.

-Vi vill bli bättre på att försvara eget mål i straffområdet samt att omvandla de chanser och avslut vi skapar till mål i motståndarnas straffområde, säger Martin. 

På frågan vad lagets främsta styrka är svarar Mikael att spelarna ALLTID stämplat in till varje träningstillfälle och till varje match. 

-På så sätt har vi alltid haft förutsättningar för att utvecklas både som lag och individ vid varje tillfälle vi har träffats, säger han. 

Tränarteamets styrka är att de lyckats skapa en miljö med en hälsosam kravställning inom gruppen, en blandning av allvar men även avslappnat när det var läge.Tränarna har lärt sig mycket av varandra. 

-Jag (Mikael) har tagit med mig från Martins ledarskap att våga ha ett större tålamod under övningar.

-Jag (Martin) har snappat upp små men avgörande instruktioner, framförallt i försvarsspelet, från Mikael under året.

-Då detta är mitt (Hugo) första år som tränare är mycket nytt men jag har framförallt lärt mig grunderna i ledarskap.

Och avslutningsvis.

-Under året har jag upplevt en härlig gemenskap och utbyte av information/erfarenheter inom instruktörsgruppen i Akademin. Jag tycker även att vi har ett härligt klimat ute på träningsplanerna på Stora Valla, så jag rekommenderar människor att besöka Stora Valla en vardagskväll under vår/sommar/höst och få uppleva en träningskväll för Akademin, säger Mikael.

Bild av Kjell Norlin